Sérvet kaphattam?
Tegnap felhúztam, és a harmadiknál láttam, hogy begörbült a hátam. Amint ez végigfutott az agyamon, roppant egy hatalmasat a gerincem. Azóta a pozíciók 70%-ban fáj mint állat, lehajolni meg egyáltalán nem tudok, annyira fáj.
Ma elmegyek orvoshoz, valószínűleg sérv. Szerintetek mire számítsak? Szeretnék lelkileg felkészülni a kövezkezményekre, mert érzem, hogy, ez most komoly sajnos.
Valószínűleg sérv, mindenképpen menj orvoshoz. Szerintem konzervatív kezeléssel javulni fog, de lehet, hogy alternatív gyakorlatokat kell keresned a jövőben a felhúzás helyett.
Itt egy kísértetiesen hasonló esetet vitatnak meg:
Jobbulást kívánok!
Én úgy szoktam csinálni, hogy nem megyek a 10RM (kb. 75%) fölé. Ez nyilván erőépítés szempontjából nem optimális, de megelőzhet vele az ember sok kellemetlenséget.
Kiváltani nehéz. Ha semmiképpen sem akarsz felhúzást végezni, akkor van néhány gyakorlat, ami statikus(abb) módon fejleszti a hát és a stabilizáló izmok erejét (pl. Zercher-guggolás, Zercher-tartás stb.). A hiperhajlítás, illetve a plank bizonyos variációi is jók, de nyilván nem építenek akkora erőt, mint egy nagy súllyal végzett felhúzás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!