Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Az hogy lehet, hogy valaki...

Az hogy lehet, hogy valaki nagyon erős, 200+ kilós súlyokat emel, de mégis tök vékony, testépítő szemmel nézve szinte semmi izom nincs rajt?

Figyelt kérdés

Sokan mondják, hogy nagyobb erő=nagyobb izomtömeg.

A gyerek évek óta edz már, sokkal erősebb, mint 2 évvel ezelött, de kinézetre semmit sem változott.

2021. júl. 22. 23:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
64%

björnson egy 205 centis, 160 kilós viking

mellette egy testépítő úgy néz ki, mint egy amorf törpe, hiába "izmosabb".

sok olyan súlyemelőt még nem láttam, akik 200 kilót szakítanak, és egy pólóban már csak szobafestőnek néznek ki. tömör izomzatúak, mint a gránit, és kétszer akkorák, mint egy átlagember

szerintem ezek népmesék, amikor valaki egyszálbél, és hopp, beleguggol nyolcat a 150be. ilyesmi nem létezik. az izom mérete bizonyos szinten meghatározza, hogy mekkora erőt tud kifejteni. lehet valaki szívós, véznán, igen, le lehet futni 50 kilométert 50 kilósan, és egész nap betonozni, és húzni végig a rudat a forró aszfalton 60 fokban, de ezek az emberek összelapulnának két mázsa alatt.

2021. júl. 23. 10:40
 12/18 anonim ***** válasza:
84%

Kedves 10-es! Abba szerintem teljesen felesleges belemenni, hogy minek mi értelme van. Semminek semmi értelme és mindennek minden értelme.

Ennyi erővel mi értelme a futásnak, ha te tartod a rövidtávú sprint világcsúcsát, de egy 50 méteres gyorsúszásban már nulla eredményt érnél el. Mi értelme a tenisznek, ha te vagy az ország legprofibb játékosa, de egy golfütőről már azt sem tudod, hogy hogyan kell megfogni. Mi értelme a boksznak, ha te vagy a nehézsulyú Európa-bajnok, de rúgni egyáltalán nem tudsz. Ezeknek a kérdéseknek semmi relevanciája nincs. A sport egy öncélú dolog, amit valaki az adott stílus szeretete miatt űz, egészségmegőrzés vagy versenyambíció céljából. Mindegyiket az értelme és az értelmetlensége miatt egyaránt lehet és kell tisztelni.

2021. júl. 23. 11:00
 13/18 anonim ***** válasza:
72%
Én értelmezési tartományon belül kérdeztem rá (több) valamire (közte egy feloldhatatlan ellentmondásra), amit te nem értesz, vagy nem akarsz érteni. De ötödikes színvonalúakkal minek folytassak szemantikai vitákat? A baj az, hogy határozatlan fogalmakkal/nem kellően körülírt problémákkal dobálóztok itt a topikban, és a GyK testépítés témakörben: izmos, erős, átlagos gyúrós test, sport-e a testépítés stb. Ez így sehová sem vezet. Tévút.
2021. júl. 23. 12:07
 14/18 anonim ***** válasza:
Annó húztam 200 kilót 74 kilósan, de kémia nélkül nem ment volna
2021. júl. 23. 13:45
 15/18 anonim ***** válasza:
14. Van aki kezdőként húz fel annyit pár hónap edzés után naturba...
2021. júl. 23. 14:29
 16/18 anonim ***** válasza:
Én ismertem egy gyereket, akinek 32 centis karja volt kb. és szabályosan tudott párat emelni 40 kilóval kétkezes bicepszezésnél fal mellett. Semmi izom nem volt rajta. Nem értem hogy csinálta. Minden másban gyenge volt.
2021. júl. 23. 14:51
 17/18 A kérdező kommentje:
Alacsony a srác. Nincs 170 cm sem. Tehát nem azért látszik vékonynak, mert eloszlana a magassága miatt
2021. júl. 23. 18:22
 18/18 anonim ***** válasza:

Akkor biztos brutális gerincmerevítő, far és combhajlító izmai vannak! :O

Ha csak ezek az izmai erősek + viszonylag jó a fogása akkor simán tudhat relatív nagy súlyt emelni relatív vékony testalkattal is. (bár megjegyzem azért nem sok ilyet láttam)

De az biztos hogy felhúzáshoz nem kell semmi mell, váll, tricepsz és ezek az izmok adják a felsőtest jelentős tömegét.

2021. júl. 23. 19:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!