Mondanátok egy véleményt erről az edzéstevről?
Sziasztok. :D
Több, mint 7 hónapja kezdtem el edzeni otthon. Most pedig ha minden jól megy, akkor már edzőteremben is tudok majd edzeni.
Már egy jó ideje próbálok edzéstervet összerakni, ez jött ki belőle:
Alapvetően 4 edzést tervezek 1 héten, tehát az alsó-felsőtest felosztást választottam.
Hétfő-csütörtök (hát-váll-kar-mell)
-Döntött törzsű evezés [4x12]
-Kábeles evezés [4x12]
-Oldalemelés [4x12]
-Mellről nyomás állva [3x15]
-Bicepsz állva kétkezes rúddal [4x10]
-Csigás letolás [4x10]
-Fekvenyomás [4x10]
-Tárogatás ferdepadon [4x12]
Kedd-péntek (láb)
-Lábtolás [4x12]
-Lábnyújtás [4x10]
-Merevlábas felhúzás [3x15]
-Guggolás [4x10]
-Kitörés egykezes súlyzókkal [4x10]
-Álló vádligép [4x10]
Mondanátok véleményt/tudnátok tanácsot adni, hogy min változtathatnék? Elég gyakorlat van benne, vagy esetleg túl sok? Jók a gyakorlatok, vagy teljesen rosszakat néztem ki?
tátogatást kivenném és keresztbehúzást tennék be
illetve még egy lehúzást is betennék
a felső testnél egyik nap előre emelést tennék be a másik nap meg oldalra emelést
de ez csak én vagyok.
A nagyobb izmokat érdemes az elején, a hát után a mellet edzeném, aztán kart, a vállat pedig átvenném a láb napra inkább, mert szerintem így sok.
Legalább két napra hasát is tennék a héten, hasprés, és törzsforgatás ruddal pl.
Egy gyakorlatot kivennék a lábból, vagy a felhúzast vagy a kitörést.
De egyébként szerintem egy edzéstervnek nem rossz.
Igen, azt kifelejtettem, hogy mind a 4 edzésnapon hasazni fogok.
Köszi szépen a válaszokat! :D
te viccelsz, ugye?
kezdőként heti kétszer akarsz minden izomcsoportot edzeni?
heti három edzés bőven elég neked
1. nap
lehúzás csigán mellhez, vagy nyak mögé, amelyiket jobban érzed
kábeles evezés
álló bicepsz, kétkezes,vagy egykezes, amelyiket jobban érzed
scott-pad
hiperhajlítás
2. nap
guggolás, vagy lábtolás. én a lábtolót javaslom egy kezdőnek, mert guggolni megtanulni nem csak helyes végrehajtás kérdése, hanem azé is, hogy van-e az emberen esetleg már izom.
lábhajlítás gépen
lábnyújtás gépen
ülővádli (minek terhelnéd a derekad feleslegesen?)
3. nap
fekvenyomás vízszintes padon
fekvenyomás 45 fokon
vállból nyomás egykezessel ülve, vagy kétkezessel gépen (amelyiket jobban érzed)
csuklya
letolás csigán (ebből mehetnek 15 ismétlések)
ennyi. mindegyikből 3-4 sorozat 12 ismétléssel
egy edzés ne tartson tovább 50 percnél
7 hónap otthoni edzés, gyakorlatilag a semmi kategória. a testedet, izomzatodat hozzá kell szoktatni a súlyzós edzéshez, ahhoz, hogy egyáltalán megtanuld érezni az adott izmokat
és bármilyen okostojás is tömegelést javasolna, felejtsd el, mert egy kínszenvedés a szálkásítás, ha az ember nem ért hozzá.
ezzel, ha jól csinálod, simán felszedhetsz 3-4 kiló izmot az első évben, utána már variálhatod kedvedre, de a lényeg, hogy kialakuljon egy vázizomzat, amit aztán lehet formálni.
Lehet félre értettük egymást.
7 hónap otthoni SÚLYZÓS edzés.
Súlyzós edzést csináltam heti 5x.
Úgy gondolom, hogy 7 hónap alatt valamennyire hozzá tudtam szoktatni az izmaim heti 5 edzéssel a kisebb terhelésnek, de mivel már kevésnek érzem az itthoni súlyokat, ezért muszáj a konditerem.
Illetve, jelenleg 30kg fogyás körül járok, az egészet a legelejétől kezdve egy szálkásításként fogtam fel. Kalóriadeficit+megfelelő fehérjebevitel a kevesebb izom veszteség miatt.
+Nem szeretnék semmi képpen tömegelni, mert tisztába vagyok azzal, hogy ha megemelem a kalóriát hirtelen akkor abból sok jó nem lesz, hiába relatív magas a fehérjetartalom. Jelenleg szintentartásnyit eszek.
A "tömegelést" pedig, mint szót még akkor se használnám ha többet ennék, mert a közelébe nem lennék a tömegelésnek.
Tömegelni az tömegeljen, aki már jó pár éve edz és ért is hozzá.
így is pláne tökéletes lesz, amit írtam, higgy nekem.
szálkásításnál sem gyötörjük az izomcsoportokat heti kétszer.
ha ehhez még oda tudsz rakni heti 2-3 szigetkört (gyorsgyaloglás, ha megy, futás), akkor tökéletes a dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!