Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Sokan a nagy erőt, tekintélyt...

Sokan a nagy erőt, tekintélyt miért a nagy testsúlyhoz kötik?

Figyelt kérdés

Arra gondolok hogy az emberekben az a sztereotípia él hogy aki nagy darab az biztos erős, izmos, félelmetes.

Ellenben sok esetben éppen az ellenkezője igaz.

Boxolók nagy része pl full átlag fizikummal rendelkezik, de egy jól eltalált ütésük kb halálos lehet. Az állóképességről, kondícióról nem beszélve.

2021. jún. 26. 14:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
0%
Miért jön mindenki ezzel a verekedés témával? Hidd el nekem hogy a 120 kilómmal(nem zsír) egy pofonnal kifektetem a legtöbb 80-90 kilós embert, attól függ inkább milyen a véred, sitten a fejébe húztam a stokit a zárka menőnek, egyből tudta hol a helye. A kis csicskásai mind egy pofonosak voltak
2021. jún. 26. 21:13
 12/15 anonim ***** válasza:
37%
Egy vékony nem hogy veszélyes de ha képzett sokkal veszélyesebb mint egy szimplán kigyúrt. Sokkal nagyobbat üt egy gyenge de teknikát tudó ember mint egy szimplán nagy darab aki ütni se tud.
2021. jún. 26. 22:30
 13/15 anonim ***** válasza:
85%

12: Ez kb olyan mintha azt írnád, hogy egy teletankolt trabant sokkal gyorsabb, mint egy ferrari üres tankkal.

Nyilván ha a vékonyabb embernek 10 éve a küzdősport az élete, akkor hatalmas az előnye ahhoz a nagyobb emberhez képest aki életében még egy pofont se adott. Csak ennek az összehasonlításnak nem sok értelme van. Egy átlag nagyobb ember veszélyesebb/félelmetesebb/erősebb mint egy átlag vékony ember, ez egyszerűen tény. (Feltéve, hogy a nagy embernél senki se arra gondol, hogy egy 200kg-s zsírkupac aki egy lépcsőn se tud felmenni.)

2021. jún. 27. 10:21
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Utolsó szövegértés 1

Nem azt írtam hogy vékony aki tud bunyózni ?

2021. jún. 27. 17:07
 15/15 anonim ***** válasza:

14: de azt írtad, arra reagáltam a hasonlatommal is, meg az utána levő szövegemmel is, te vagy az aki nem tudta értelmezni amit írok. Értelmetlen összehasonlítani egy embert aki profi küzdősportoló egy olyannal aki egész életében nem verekedett még. Nem szélsőségeket kell keresni, hogy milyen esetben ver meg egy vékony ember egy nagydarabot, általánosságról van szó a kérdésben és a kommentekben is.

Egyébként meg ha tekintélyről, félelmetességről beszélünk, akkor továbbra is a verekedni nem tudó nagy darab embertől fognak jobban félni az emberek, mivel ránézve nem látod, hogy tud-e verekedni, csak azt látod hogy nagyobb, mint te. Nyilván bunyó esetén hamar megváltozik a vélemény, de nem ez volt a kérdés.

De ahogy az első hozzászólásomban is írtam, 3 féle dologról van szó a kérdésben. Döntsük el, hogy most akkor melyikről szeretnénk beszélni, aztán akkor lesz értelme a vitának. Így nem sok van.

2021. jún. 27. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!