Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ez igaz lenne? Ti hogy szoktátok?

Ez igaz lenne? Ti hogy szoktátok?

Figyelt kérdés

"A bukásig edzés elképesztő mértékben terheli a központi idegrendszert ezzel növeli a regenerációs időt. A bukásig végzett ismétlések több anabolikus hormont szabadítanak fel úgy, mint a növekedési hormon és a tesztoszteron, de a katabolikus hormonok száma is nagyon megemelkedik a pihenő időben úgy, mint a kortizol, amely így nem eredményez nagyobb anabolikus választ. Ráadásul az „előző” edzésed fáradtsága rárakódik a következő edzésedre is. Így lehet, már fél éve úgy edzel, hogy krónikusan túl vagy edzve, de leszarod, mert már rutinszerűen iszod meg az edzés előtti pörgetőd, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne. Nem tűnik fel, hogy valami nem oké.

Az izomban a legnagyobb feszültség már létrejön a maximum ismétlés 2/3-ánál. Ez azt jelenti, hogy ha 8 ismétlésre vagy képes egy bizonyos súllyal, akkor az 5.-6. ismétlésnél elérkezik az a pont, ahol maximálisan terheled az izomzatod és minden izomrostod maximálisan összehúzódik, viszont a központi idegrendszert még nem terheled túl. Ekkor tehát érdemes benne hagyni azt a 2 ismétlést, amennyiben valóban az erő és izomtömeg növekedés a célod."

2021. jún. 21. 20:05
 1/5 anonim ***** válasza:
33%
Heti 2 szuszitól, meg 2 trenitől és a kukásautókat is kiborogatnám két kézzel, olyan feszültség van az izmaimban.Mégis fejlődök.
2021. jún. 21. 20:13
 2/5 anonim ***** válasza:
26%
Végre egy vérbeli koxos tesó😂
2021. jún. 21. 21:09
 3/5 anonim ***** válasza:
67%
Ugyan nem vagyok szakértő de az internetes tartalmakat nézve én is sokszor láttam ezt.Szerintem van értelme mert ha minden szetten bukásig mennél akkor aránytalanul sokat kéne pihenni szettek között és a termen kívül is.A legjobb szerintem az ha minden szetten max 2-3 ismétlést hagysz a tankba ami még elég közel van bukáshoz és a gyakorlat utolsó sorozatánál tényleges bukásig elmész.Az se elhanyagolható hogy ha bukásig mész nagyobb az esélye a sérülésnek még jó formával is mert könnyebben lehet hibázni.
2021. jún. 21. 21:59
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
En ezer eve szinte mindig bukasig edzek, max az utolsot hagyom. Mindig jol fejlodtem, nem akadtam el 🤷‍♂️ kinek mi..
2021. jún. 22. 11:51
 5/5 anonim ***** válasza:
77%

Van helye a bukásig edzesnek is,csak nem mindegy hogy csinálod,milyen sűrűn,és melyik gyakorlatokból,és az adott izomra egyáltalan mekkora a volumen aznap stb.

Ez azért összetettebb,hogy vagy igen,vagy nem. Szamít a sorozatok száma mennyi és a gyakorlatnál,aminél alkalmazod.

Attól hogy megcsinálsz 3x5 ismetlést bicepszből de a 6 ik nem ment,még nem edzetted tul magad!Vádliból megcsinálsz bukásig 3 sorozatot,mi lesz?Semmi.

A hosszú sorozatkonál megeshet,főleg ha minden edzésen bukásig edzed az izmot.

Annyi a teendő,hogy nem mindig,hanem csak néha csinálod,és nem lesz gond.

2021. jún. 22. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!