Miért van ez ha kihagyok pár napot?
Megfáztam, és kicsit szarul éreztem magam, így a szokásos két nap pihenő helyett 3 napot tartottam 2 edzés között. Na már most tudom, hogy ilyenkor az égvilágon semmi nem történik. Ami igaz is. Viszont ilyen 1 napos késés után is mindig szarul megy az edzés. Olyan érzés, mintha elszoktam volna, és gyengébb is vagyok egy picivel. Az izomérzet eltűnik, és alig-alig durranok be. Plusz egy nap alatt ellaposodok, kiürülök teljesen. És ilyenkor 1 hét kell mindig, hogy utána megint meglegyen következő edzésen a progresszivitás, izomérzet, meg az erő is.
Amúgy elég szar genetikám van, a testem nagyon nemszereti, hogy van rajtam izom. Extrém ektomorf vagyok, konkrétan zabálnom kell mindent, hogy csak megtartsam az izmaimat. És persze edzenem is kell folyamatosan, mert különben ha nincs stimulus a szervezetem egyből megpróbál megszabadulni minden izomtól ami rajtam van.
Furcsa, de velem is ez van, bár én nem kondizok, hanem úszom rendszeresen. Azt mondják, hogy egy hét kihagyás még jót is tesz. Hát nekem volt 1 hetes utazásom, utána borzasztó nehéz volt visszaszokni, a gyorsaság abszolút nem ment úgy, mint előtte.
Úgy tűnik, valóban lehet a genetika oka, hogy nehéz megtartani az izmokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!