Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért van ez ha kihagyok pár...

Miért van ez ha kihagyok pár napot?

Figyelt kérdés

Megfáztam, és kicsit szarul éreztem magam, így a szokásos két nap pihenő helyett 3 napot tartottam 2 edzés között. Na már most tudom, hogy ilyenkor az égvilágon semmi nem történik. Ami igaz is. Viszont ilyen 1 napos késés után is mindig szarul megy az edzés. Olyan érzés, mintha elszoktam volna, és gyengébb is vagyok egy picivel. Az izomérzet eltűnik, és alig-alig durranok be. Plusz egy nap alatt ellaposodok, kiürülök teljesen. És ilyenkor 1 hét kell mindig, hogy utána megint meglegyen következő edzésen a progresszivitás, izomérzet, meg az erő is.

Amúgy elég szar genetikám van, a testem nagyon nemszereti, hogy van rajtam izom. Extrém ektomorf vagyok, konkrétan zabálnom kell mindent, hogy csak megtartsam az izmaimat. És persze edzenem is kell folyamatosan, mert különben ha nincs stimulus a szervezetem egyből megpróbál megszabadulni minden izomtól ami rajtam van.

2021. jún. 10. 19:37
 1/2 A kérdező kommentje:
Ja és most a betegségtől tekintsünk el, anélkül is mindig ez van.
2021. jún. 10. 19:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Furcsa, de velem is ez van, bár én nem kondizok, hanem úszom rendszeresen. Azt mondják, hogy egy hét kihagyás még jót is tesz. Hát nekem volt 1 hetes utazásom, utána borzasztó nehéz volt visszaszokni, a gyorsaság abszolút nem ment úgy, mint előtte.

Úgy tűnik, valóban lehet a genetika oka, hogy nehéz megtartani az izmokat.

2021. jún. 13. 22:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!