Vannak minőségi tömegnövelők is?
A legismertebb tömegnövelőkkel kapcsolatban hamar ott kötünk ki mindig, hogy túlárazott, lényegében egy doboz cukor tele mindenféle adalékokkal, olajokkal, ízfokozókkal, kukoricakeményítővel stb. stb.
Ez eddig oke. De van olyan tömegnövelő is (akár picit drágábban) amelyik minőségi(bb) összetevőkből áll?
Pont a kolbász, meg a zsírszalonna nincs teletömve ócskaságokkal? Lehet, hogy ch-val nincs, de telített zsírokkal, mesterséges adalékanagokkal, tartósítószerrel, lecitinekkel, keményítőkkel, ízfokozókkal, szintetikus aromákkal és mindenféle szutyokkal meg igen. Nézzétek már az átlag bolti kolbászok-szalámik hátoldalát. Egy nagy E betű az egész, gyakorlatilag 5% hús van benne, a többi mesterséges undormány. Ha kolbász és szalonna, akkor csak olyan, amit otthon ti készítetek, vagy faluhelyen nagymama. Maximum a termelői piacról. De az aldis-tescós kolbászokat nyugodtan el lehet felejteni, akkor inkább a tömegnövelő por.
Tömegeléshez ott a durumtészta, az olajos magvak, a zab, az álgabonák, a barnarizs, az édesburgonya, és még sorolhatnám. Nem kell mocskot enni.
Nem hiszem, hogy van. Jobban és olcsóbban jössz ki, ha veszel sima tejsavó fehérjét és összeturmixolod mondjuk zabpehelyliszttel.
Egyébként ha esetleg látnád egy tömegnövelőnél, hogy mondjuk csak pár % cukor, az ne tévesszen meg, mert általában ilyen maltodextrin szutyokkal van teletolva, ami csak papíron, törvényileg nem cukor, de a glikémiás indexe gyakorlatilag ugyanannyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!