Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kalóriadeficit mellett lehetsé...

Kalóriadeficit mellett lehetséges izmot építeni, vagy csak a fogyás után kezdjek bele az edzésbe?

Figyelt kérdés

Az elmúlt időszakban sikerült kalóriadeficittel sokat fogynom, de mivel nem vagyok izmos, az alakom még nem az igazi. Emiatt arra gondoltam, hogy elkezdek saját testsúlyos edzéssel izmot építeni, viszont a maradék kb. 10 kg leadásához mindenképp folytatnom kellene még a kalóriadeficitet. Ez a két dolog nem zárja ki egymást? Miközben zsírt égetek, tudok izmot növelni is? Vagy először fogyjak le a BMI szerinti ideálisra, és utána eddzek?

26F 180cm jelenleg 84 kg (BMI ideális: 73 kg)

2021. máj. 30. 18:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Én személy szerint "vért izzadtam", hogy elérjem az "álom" 80 kg fölötti határt... (most vagyok 86).

183 cm-hez olyan voltam mint egy fogpiszkáló 70 kilósan.

Szerintem ne vedd figyelembe az ideális" testsúlyt.

Szinte tartás mellett próbálj edzeni. Az a baj az egyszerű fogyózással, hogy az izomból is fogsz veszíteni ezálltal a forma is elvész.

Súlyzós edzést pedig jobban ajánlom, gyorsabb és látványosabb az eredmény.

2021. máj. 30. 19:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem feltétlenül kilóban szeretnék fogyni, tudom, hogy a BMI nem sokat jelent önmagában. Viszont látszik, hogy az a kb. plusz 10 kg még ott van zsírban, aminek el kell tűnni. Az pedig az erőedzéstől nem megy le, csak a kalóriadeficittől. Ezért a kérdés, hogy mehet-e egyszerre a két dolog.
2021. máj. 30. 20:16
 3/5 anonim ***** válasza:
Ha kezdő vagy, bizonyos szintig menni fog.
2021. máj. 30. 20:42
 4/5 anonim ***** válasza:
Sulyzos/sajat sulyos edzes is egeti a kcalt. Igaz a kardio tobbet, de sulyzos edzes utan egesz nap eg a zsir akk is ha nem csinalsz semmit. Ezert szokas egyszerre a 2ot. Meg h vmi forma is legyen ne csak lefogyj es puhos legyel. Nyomjad a sajat sulyost melle nyugodtan. Gyorsabban elered a celod es formasodsz, erosodsz is.
2021. máj. 30. 22:22
 5/5 anonim ***** válasza:
bizonyos szintig igen, aztán már nem
2021. máj. 31. 20:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!