Elégethetem a maximális mennyiségű zsírt olyan nagy kalóriadeficit mellett, hogy már izmot is bontok?
Vagy ha túl nagy a deficit, akkor pl. heti x deka fogyás esetén adott mértékű zsírnál többet képtelen vagyok elégetni, és a maradék csak izom lehet?
Remélem, érhető valamennyire...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A szervezetünk sokkal nehezebben és később bontja azbizmot, mint itt azt sokan beállítják...
Az utolsó amihez nyúl, az az izom..
+ ott a homeosztázis, ami miatt a szervezeted próbál azokhoz a körülményekhez alkalmaszkodni, amit kap... tehát ha pl súlyzós edzel, akkor próbálja fejleszteni az izomzatot, nem még nekiáll bontogatni azt... ehhez extrém kalóriahiány kell...
Annyi mindenből tud q szervezet glúkózt és ketonokat gyártani, kurta nehéz eljutni odáig, hogy bontsa az izmot... ezek csak gyúrós legendák...
Az más kérdés, hogy amit nem használsz, az lebomlik... ezbis a homeosztázis számlájára írható... sokan diétq idején nem adnak bele mindent mert pl hamarabb kifulladnak stb... emiatt csökken az izomzatuk, nem a diéta miatt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
5# van benne logika amit írsz, persze sok gyúrós nem fog egyet érteni veled, de szerintem kicsit elgondolkodva azon amit írsz, nem olyan hülyeség, mint amit elsőre gondolnánk.
Ott van, hogy amit a szervezet nem használ, azt bontja, na de azt bizony elég gyorsan bontja, és a szervezet egy átlag életmódra van szokva, amihez nem kellenek nagy izmok, szóval egyből bontásnak indul az izom :) tehát lényegében gyorsan bontja és hamarabb, mint a zsírt.
Mondjuk sokan a mérlegből indulnak ki, mert nem gondolják, hogy a fogyást a víz kimenetele az izmokból okozza, aztán látják, hogy kisebbek és akkor tuti bontodik az izom, holott csak a víz kerül ki belőle.
De attól még a szervezet szeret energiát raktározni és nem izomból hanem zsírból :)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Izmot akkor bont a szervezet kcal pótlásra, ha drasztikusan szükség van glükózra, ugyanis szélsőséges esetben tud fehérjéből glükózt gyártani.
De glükóz van raktározva a májban, egy átlag embeben kb 400kcal, az izmokban is vannak glikogén raktárak...
Zsírból is tud glükózt és ketonokat gyártani... többnapos-hetes éhezés kell ahhoz, hogy kcal pótlásra az izmokhoz nyúljon a szervezet... csakhát az idióta testépítő dogmák elterjesztették ezt a baromságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!