A konditermek miért tolódtak el ennyire ebbe a fitnesz irányba?
Mint laikus válaszolok: sokaknak nem a sport az életük, csak a hobbijuk. Valakinek kikapcsolódás, valakinek társaság, valakinek én idő. Inkább ezt a "divat" edzést csinálja, minthogy sorozatot nézzen és nassoljon. Ezen felül ha valakinek ez csak egy hobbi akkor nem fogja életvitel szerűen csinálni. Nem fogja pontosan számolgatni a kalóriát, mérni naponta a súlyát, felírni mit evett mikor, megenged magának néha egy kis csokit... Szóval ez a divat fitnesz cucc az, amit lemondások nélkül be tud illeszteni a saját életébe.
Mivel tudjuk, hogy kevés ember van, aki ebből él (testépítő, papírja van, versenyekre jár...) és több a fitneszt művelő így természetes, hogy a kereslet alakítja a kínálatot. Ha neked lenne egy konditermes vállalkozásod nem a haszon lenne a cél? Mivel keresel jobban: ha van 10 ember, akik rendszeresen lejárnak és profi testépítők vagy van 100+ ember, akik csak hobbi szinten művelik ezt?
A fitneszirányzatnak most jó reklámja van, sok az elhízott/edzetlen ember, akiket marketingszövegekkel így könnyen be lehet csábítani a termekbe. Ezek az emberek pedig boldogan mennek, mert azt hiszik, hogy két hónap alatt csúcsformába lendülnek (sokan pedig csak fogyni akarnak).
Hozzáteszem, hogy nekem alapvetően nem lenne bajom azzal, ha valaki inkább kardiós feladatokat csinál, ha azokat keményen csinálja. Csak azt nem tudom megérteni, hogy mi értelme van pl. 5 km/h-val menni a futópadon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!