Mit kellene csinálnom?
18 éves fiú vagyok, 182cm, 74 kg.
Elég soványka gyerek vagyok, úgy döntöttem elkezdek edzeni. Otthon hasizom gyakorlatokat végzek, heti 3 alkalom hétfő-szerda-péntek. Suliban kondizok súlyokkal (kar, láb, mell, hát). Igazából amit el szeretnék érni az, hogy a mellizmom nagyobb legyen a hasamhoz képes kisebb... A karomon is szeretnék javítani. De legfőképpen mell, has és végül a karomra szeretném fordítani a "figyelmet". Nem csinálom régóta 1 hete lassan... Kérek szeretnék tippeket azoktól akik tapasztaltabbak ebben. Neten nagyon sok mindent olvastam és nem tudok eligazodni, elkezdtem egy diétát, mivel azt olvastam, hogy kockahas sima edzés mellett nem fog kialakulni. Szeretnék még kérni hatékony gyakorlatokat és ezzel a diétával kapcsolatosan. Tudom, hogy sok mindentől függ edzés, kaja, genetika stb... de körülbelül mennyi idő alatt szokott változás láthatóvá válni? Kérlek benneteket javítsatok ki ha valamit rosszul csinálok, és segítsetek nekem mert tanácstalan vagyok. (Proteint és kreatint) iszok.
Diétám abból áll nagyjából csikemell, rizs, abonett, zsírszegény túró, tojás, 0% -os natur joghurt, zöldségek, kása.
Ha esetleg létezik olyan gyakorlat amivel viszonylag gyorsabban elérhetem a változást azokat is kérem szépen. (persze nem arra gondolok, hogy megcsinálom ma és holnap már akkora leszek, hogy az ajtón se férek ki)
Javaslom neked első körben a fekve nyomást és a tárogatást. A fekve nyomást lehet kisebb súlyokkal is csinálni, és ha erősödsz, majd emelsz a súlyokon, ez az erősödés lényege. Súly nélküli kezdeti helyettesítője a fekvő támasz, szélesen lehetőleg. Ha szűken csinálod, abból tricepsz lesz.
Ha jobban akarsz kinézni, akkor érdemes hátra is edzeni. Pl. húzódzkodás, vagy ha súlyokkal szeretnél, akkor felhúzás, evezés. A húzódzkodás nem könnyű, kell hozzá nem kevés váll és bicepsz is, szóval ha egyszerre nem megy sok, ne csüggedj. Majd idővel erősödni fogsz.
Figyelj a kajára, és eddz rendszeresen, heti 3 alkalom mindenképpen szükséges. Akkor jó az edzés, hogy ha annyira rád izzad a felsőd, hogy már levenni is alig tudod a végén, mert kifulladtak az izmaid. Ez nem máról holnapra projekt, 3-6 hónap kelleni fog, hogy érezd a változást, és lássák is rajtad. Hajrá!
Köszi szépen a tippeket.
Esetleg van olyan étrend ami egyben tömegel is és szálkásít?
Valahol láttam ilyet csak nem tudom hogy mit ettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!