Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Miért nem akar nőni a bicepszem?

Miért nem akar nőni a bicepszem?

Figyelt kérdés
Közel 6 hónapja edzek, keményen, intenzíven. Szinte minden izomcsoportomon látom a fejlődést, de a bicepszem lemaradottnak érzem. Nem edzem szét, 2x edzek egy izmot egy héten kissebb volumennel, így 1 edzésen 1-2 gyakorlatot kap. Regeneráció rendben van, kaja 80%-ban rendben van. Mit tegyek, mivel próbálkozzak hogy növekedésre sarkaljam? Naturál vagyok természetesen.
2021. máj. 8. 14:14
 1/7 A kérdező kommentje:
Általában 3x8 ismétlés számban edzek rá, nagyobb súllyal, fő hangsúlyt a negatív szakaszra fektetem. Szabályosnak érzem a kivitelezést, érzem is hogy dolgozik keményen.
2021. máj. 8. 14:15
 2/7 anonim ***** válasza:
Nőnek a használt súlyok is? Ha húzódzkodásban és rudas bicepszben erősödsz, a karodnak is nőni kéne idővel.
2021. máj. 8. 15:23
 3/7 A kérdező kommentje:
Nőnek persze, vagyis általában úgy szoktam hogyha megy a 12 ismétlés egy súllyal akkor + 1-2 kg, húzodzkodást nem csinálok, nem bírok sajnos..
2021. máj. 8. 15:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Én azt csinálnám, hogy kiválasztanék egy gyakorlatot (pl kétkezes rudas bicepsz) és arra fektetném a fő hangsúlyt. Kb 6 sorozatot csinálnék, aztán drop-seteket tennék be. Lehet utána betenni más gyakorlatot is, ha akarsz.

Nekem is a bicepszem a problémás és ez működik. Eddig több gyakorlatot is csináltam rá, most pedig csak francia rúddal csinálok 5 sorozatot 12-es ismétlésszámmal, utolsó sorozatban bukásig megyek és egy kicsit csalok, miután nem megy több (a többi sorozat végén is, ha kell. Nem dobálom a súlyt, nem hajolgatok, mint aki cipőt köt, csak úgy finoman.) Amúgy szépen, kontrolláltan csinálom, a felső ponton megtartom és jól megfeszítem. Bukás után egyből csökkentem a súlyt és pár sorozatot csinálok még. Azóta fejlődik rendesen, mióta ezt csinálom.

2021. máj. 8. 21:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Na ezt kipróbálom sima rudas bicepszel :D Egyébként ezt heti 2x lehet nyomatni bicepszre?
2021. máj. 8. 23:21
 6/7 anonim ***** válasza:
Legyen benne nagyobb meg kisebb sulyos gyakorlat is. 6-8 ismetles es 12-15 is. Az egyenes rud nagyobb sullyal eleg jol vastagit utanna egykezes kozepes sullyal. De am van akinek lassan no es masba jo 🤷‍♂️ Gurtni nelkuli normal fogasosos nagy sulyos hat gyakorlatok is vastagitjak elegge.
2021. máj. 9. 07:14
 7/7 anonim ***** válasza:

5.: Ha tudsz regenerálódni,akkor igen. Én is heti kétszer csinálom.

4-es voltam.

2021. máj. 9. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!