Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Megteheti ezt jogosan az...

Megteheti ezt jogosan az edzőterem?

Figyelt kérdés

Még a nagy lezárások előtt vettem egy fél éves bérletet, 80 ezer forintért, amiből kb. 2 hetet tudtam járni, mert jöttek is a lezárások. Mivel nem nyithatott ki a terem, ezért a bérletem befagyasztották.

Most, hogy május 3-ától kinyithattak, az én bérletemet is elindították, úgy, hogy védettségi igazolvánnyal nem rendelkezem, de ez a sales-est sem érdekli. Mondtam, hogy jelenleg még hadilábon állok azzal, hogy egyáltalán oltatok e vagy sem. Kérelmeztem, hogy fagyasszák be a bérletemet, amíg csak igazolvány útján látogatható a terem.

Ő erre azt mondta, hogy ilyenre nincs mód, hiszen ha nem alapbetegség miatt nem oltathatok, akkor ők ezt nem hajlandóak elfogadni, mivel csak orvosi igazolás fejében fagyaszthat bérletet.

Ez nálam eléggé súrolja a diszkrimináció fogalmát, főleg, ha All You Can Move tagként vettem volna a bérletet, és nem a központtól, akkor simán fagyaszthatnám mindenféle indoklás nélkül. Ilyen esetben fordulhatok fogyasztóvédelemhez? Augusztusig maradnak az igazolványos szabályozások, így, ha nincs rá megoldás, buktam 80 ezer forintot...

2021. máj. 6. 15:13
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs igazuk.Mivel te megvetted a bérletet,tehát szerződést kötöttél,hogy bizonyos szolgáltatást - jelen esetben az edzőtermet- igénybe veheted. A lezárás rajtad kívül álló ok, nem tehetsz róla,hogy nem tudtad igénybe venni,vis maior -nak is tekinthetjük.Az meg,hogy időközben kitalálták,hogy csak védettségi igazolvánnyal lehet igénybe venni,megintcsak rajtad kívül eső ok.
2021. máj. 6. 15:27
 2/5 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem se hagyd magad, a korrekt lépés itt az lenne, hogy amíg eldönteted hogy beoltatod-e magad befagyasztják.. Nem tehetsz róla hogy csak kártyával lehet bemenni. Ne hagyd ezt az egészet, ez a terem részéről egy iszonyatosan sumák lehúzós dolog. Én a helyedben minden követ megmozgatnék.
2021. máj. 6. 18:27
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nalunk az 1. kartyaleolvasaskor indul ujra.
2021. máj. 7. 00:00
 4/5 A kérdező kommentje:
Es akkor a fogyasztovedelem erre jo megoldad lehet? Vagy van valami kozponti sportszervezeti egyseg akikhez lehet ilyen esetben fordulni?
2021. máj. 7. 11:19
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először a megyei békéltető testületet keresd meg, ők tudnak segíteni, de ha ők nem segítenek akkor fogyasztó védelem, vagy iratsz egy ügyvéddel egy levelet az szokott segíteni mert akkor már komolyan vesznek.
2021. máj. 7. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!