Állóképesség 1 hónap alatt?
Sziasztok. Boxolok és ki hagytam 2 hónap edzést. Vissza tértem és 1 hónapom van felkészülni egy nagy versenyre..
Heti 4 edzéssel vissza szerezhető némi állóképesség? Előtte elég jó kondim volt
Tehát elmondásod szerint egy "nagy versenyre" készülsz. Akkor nyilván egy egyesület tagja vagyok, szóval értelemszerűen van egy edződ. Nem gondoltál arra, hogy inkább őt kérdezed meg erről, mint hogy ezen a nevetséges oldalon írsz ki kérdést?
Most erre mit mondjunk? Nem ismerünk téged, nem láttunk téged edzés közben, nem tudjuk milyen az állóképességed, nem tudjuk milyen a fejlődésed üteme, nem tudjuk milyen a kitartásod, nem tudjuk milyen a technikád, nem tudjuk milyen vagy. Látatlanban szerinted tudunk erre mondani valami biztosat? Erre valók az edzők, többek között.
A felhasználóneved alapján biztos nem troll vagy.
Hát első, van valami abban amit mondasz de a kérdező is érthető.
A magyar Box edzők 80% levan maradva, teljesen rossz edzés módszerekkel. Fekvő-felülésen túl nem gondolkodnak. Ha súlyzóhoz nyúlsz az már maga a pokol a szemükben.
#1. Igen érthető amit mondasz. Edzőm elmondása szerint 3 4 hónap. De én ezt sokallom.
#2 teljesen igazad van!
Akkor gondolom te is átérzed ha igazat adsz :)
Nézz meg egy külföldi meg egy magyar boxolót már az elég. Pl Canelo 170 kg-val guggol mégis gyorsabb, rugalmasabb mint bármelyik magyar boxoló amelyik még egy 5 kg-s súlyzóra se nézett rá. Sajnos kinevelik az ilyen párna öklű boxolókat, akik itthon lehet hogy elvannak egymással de külföldön nem sokra mennek. De sokszor a teknika is kimerül abban hogy elmutagatnak 1-2 ütést és zsákoljá meg néha megvernek a ringben. Nincs igazán teknikai tanítás, elhajlások stb. Vannak persze jó edzők de kevés.
Hát nem is a régi hit, inkább a tévhitekben :D
Nézd meg Tysont, Alit, Holyfieldet, Roy Jonest. Nem éppen olyanok akik súlyzót nem láttak pedig nem mai bunyósok. Sajnos itt valami észlény ezt eltalálta illetve korlátozottak a lehetőségek és máig ugyanaz van. Igazad van, azért tartunk ott ahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!