Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Menyi idő, amíg felépítek egy...

Menyi idő, amíg felépítek egy normális, izmos testet?

Figyelt kérdés

Nem akarok semmilyen szert se szedni, főként saját testsúlyos edzés, illetve kézi súlyzóval edzenék.

Eltarthat akár 5-6 évig is?

21/f

2021. ápr. 21. 15:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
73%
Attól függ, hogy mennyit edzel, táplálkozásra mennyire figyelsz, és természetesen a genetika sem elhanyagolható, na meg a kiindulási alap sem. De alapvetően ha rendesen betartasz mindent, akkor 3-4 év.
2021. ápr. 21. 15:15
 2/11 anonim ***** válasza:
89%
Mi számít normális, izmos testnek?
2021. ápr. 21. 15:23
 3/11 anonim ***** válasza:
87%
Erre nem lehet válaszolni. Egyrészt nem tudjuk, mennyire vagy tehetséges, és azt sem, mit jelent számodra a "normális, izmos". Ha mindent jól csinálsz, 2-3 év alatt már egész jó szint elérhető, viszont ritka az, hogy az ember rögtön mindent jól csinál. Az egyetlen konkrétum (saját testsúly + kézisúlyzó) nem túl bíztató.
2021. ápr. 21. 15:31
 4/11 A kérdező kommentje:
188 cm vagyok 62 kg, egy 10 kilogrammot szeretnék felvinni izomba, tömegelni szeretnék lényegében. Kezdő vagyok, 5 éve kb 1 hónapot jártam kondiba.
2021. ápr. 21. 15:35
 5/11 anonim ***** válasza:
13%
Saját testsúlyos edzéssel lehet elérni a leg esztetikusabb testet, ami nem izmos lesz, hanem szálkás. Izmos testet nem tudsz saját testsúllyal összehozni. A testépítés és a chalistenics nem fogja ugyanazt a testet adni sem ugyanazt az izomtomeget.
2021. ápr. 21. 15:37
 6/11 anonim ***** válasza:
80%

Azért ez nem ennyire egyszerű. Hogy mennyire lesz szálkás, az inkább az étkezésen fog múlni, nem az edzésen. Az igaz, hogy saját súllyal csak egy bizonyos szintig lehet fejlődni.

2021. ápr. 21. 15:43
 7/11 anonim ***** válasza:
70%
ha mindent jol csinalsz masfel-2 év, nekem ennyi volt, bar igaz hogy az egom miatt én mar 2. hónapban el voltam szallva magamtól pedig nem volt mire xd
2021. ápr. 21. 17:04
 8/11 anonim ***** válasza:
53%

Az ötös alapvető fogalmakkal nincs tisztában. A többi komment nagyon helyénvaló.

Kézi súlyzóval (amennyiben vannak hozzá tárcsáid, nem pedig két fix 5 kilós fitness súlyzóról beszélünk) és saját testsúlyos edzéssel is meg lehet edzeni a legtöbb izomcsoportodat, bár bőven nem olyan hatékonyan, bőven nem annyi szögből, bőven nem olyan széles spektrumban, mint egy konditermi környezetben. Ki kell alakítani egy olyan edzéstervet, amiben csak kézisúlyzós és saját testsúlyos gyakorlatok vannak, és lefedi az izomcsoportjaidat.

Viszont azt tudnod kell kezdőként, hogy az edzés csak a siker 30%-a. A maradék 70% az étkezés. El kell kezdened számolni a kalóriákat és a makrotápanyagokat. Szükséged van egy tömegnövelő étrendre, ami viszonylag magas fehérjebevitellel és lassú felszívódású szénhidrátokkal operál. Sok mindentől függ, hogy az áhított 10 kiló izomtömeget hány év alatt tudod magadra építeni, de az biztos, hogy ha jó a diétád, jó az edzésterved, és nem vagy egy genetikai csőd, akkor hamar képes meglátszódni az izomzat változása.

2021. ápr. 21. 17:32
 9/11 anonim ***** válasza:
31%
A tömegnövelésre sem kell magas fehérjebevitel. Ott is tök jó vagy, ha a napi beviteled 10-15 %-a fehérje, ch 70 körül, és persze kalória többlet. Valójában a makró arányokon egyáltalán nem kell változtatni tömegelés és szálkásítás esetén sem, csak az egyik kalória többletben, a másik deficitben történik.
2021. ápr. 21. 18:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2021. ápr. 21. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!