Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy negyvenes kezdő nőnek...

Egy negyvenes kezdő nőnek hány kiló számít jó felhúzásnak és guggolásnak?

Figyelt kérdés

Egyéb sporthoz kiegészítő edzésként csinálok súlyzós edzéseket nem túl régóta, de imádom a felhúzást és tetszik a guggolás is. Még csak most tanulgatom, nemrég volt a negyedik alkalom, hogy csináltam ezeket a gyakorlatokat. Én marha büszke voltam magamra, főleg a felhúzásnál, de nem tudom, hogy mennyire lehetek valóban:) 42 éves vagyok, 170 centi és 72 kiló.

Nem számít annyira, mert magamhoz képest örülök, de azért mégis szeretném tudni - köszi!

2021. ápr. 9. 17:57
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
2021. ápr. 9. 18:18
 2/4 A kérdező kommentje:

köszi szépen! akkor egész jól gondoltam, hogy örültem, és jobban a felhúzásnak (ez 70 kiló volt 5x3, és nem szakadtam meg annyira, csak a legvégén, a guggolás már nem volt olyan fényes, 50 kiló szintén 5x3, de a 3. sorozatot már nehézkesen csináltam). szuper ez a táblázat, köszi.

csak "sajnos" motiválja az embert a még többre :), nekem meg elvileg nem célom, csak a felhúzás tényleg különösen megtetszett.

2021. ápr. 9. 19:58
 3/4 anonim ***** válasza:
Az súlyt szard le mert tökmindegy mennyive csinálod magadhoz képest. Én anno 15kgval kezdtem fekvenyomni, társaim ennek kétszeresével melegítettem be. Képzelheted mennyire éreztem szarul magamat. De az életbe a forma a lényeg kivéve ha nem erőemelő versenyre mész. Plusz nagyobb súly csak sérülésveszélyesebb
2021. ápr. 9. 20:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

2: Azért remélem, hogy van segítséged vagy utánanéztél rendesen, hogy hogyan kell szabályosan végrehajtani a felhúzást, guggolást. Videó magadról és összevetni egy oktatóvideóval, meg ilyesmi. Mert ez a két gyakorlat elég durván tönkre tud tenni, hogy ha rosszul csinálod. Leginkább a felhúzásra gondolok itt, görbe háttal erőlködve fel lehet emelni jóval többet, mint amennyit szabályosan tudnál.

Nem azt mondom, hogy biztos szabálytalanul csináltad, csak felhívom rá a figyelmed, hogy ne ego edzéssé alakuljon, hogy még ráraksz 10-et mert a táblázat szerint az már nagyon jó vagy ilyesmi. Nőként az edzés első hónapjában egyből testsúlynyival felhúzni az elég hirtelen kezdés, persze lehet a másik sporttól erősödött a lábad/hátad hozzá eleget, a lényeg, hogy óvatosan.

2021. ápr. 9. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!