Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kevesebb ismétlés (3 vagy 4)...

Kevesebb ismétlés (3 vagy 4) is tud hatékonyan izmot építeni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sokszor beszéltek már a legoptimálisabbról de én úgy szeretm az edzést, hogy pl bicepszre, vagy hátra többször is csinálok mondjuk 3 nehéz ismétlést, de előtte pl 4 et vagy 5-6 ot is. Szóval szertelenül (ismétlésszámot tekintve) és kevés pihenőidővel. Nekem így tetszik és kényelmes. Így is lehet hatékonyat izmot építeni, ha én így szereted edzeni és nem akarok csak azért 8 at csinálni, mert tudományosan bnebizonyított, hogy az a legjobb?

2021. márc. 31. 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:
44%
nem
2021. márc. 31. 09:59
 2/10 A kérdező kommentje:
Kicsit bővebben ha kérhetem. Mert ettől sokkal okosabb nem lettem. Egyébként amikor 3-4 et végzek, akkor az a max körüli, ugyanis keveset pihenek, ne úgy képzeljétel el, hogy tudnék nyolcat de 4 et csinálok!
2021. márc. 31. 10:19
 3/10 A kérdező kommentje:
Valamint nem mindig annyit csinálok, ezt is vegyétek figyelmbe, bár általában kevesebbet (5-8) a kevés pihenő miatt.
2021. márc. 31. 10:23
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is így szoktam és hozza is az eredményt kiválóan.

Nem szeretek elfáradni és 8-10-15 ismétléseket csinálni, maximum 2-4-6-ot. Nagyobb terhelés => nagyobb izom => nagyobb térfogat.

Mondjuk én a "szertelen"-en felkaptam a fejem. Azért nem amatőr sport ez, ahol szórakozásból emelgetjük csak a kezünket.

2021. márc. 31. 12:00
 5/10 anonim ***** válasza:
Szerintem csináld így, ha neked kényelmes. A tudomány azért mondja a 5-8 ig mert kevesebb a sérülés lehetősége. Amúgy kevesebb is jó lenne, csak sok a hozzá nem értő és belevágnak nagysullyal aztán szakadnak is az izmok rendesen :))
2021. márc. 31. 12:04
 6/10 A kérdező kommentje:
A szertelen azt jelenti, hogy nincs konrét ismétlésszám "típusom" néha ennyi, néha annyi. Van, hogy alig van időm és ez most nem kifogás, tényleg alig van időm néha és akkor edzem. Akkor ha bicepszre néha 5, néha 6, néha 3 ismétlést préselek ki magamból, akkor ha a 3 sokszor előfordul, azt is vehetem jónak? Viszont ha nem 3, hanem 6, az biztosan jól tud már izmot építeni? A 3 a legkevesebb, bár előfordul az is. (Na jó, nagy ritkán van 2 de inkább 3 a minimum).
2021. márc. 31. 12:58
 7/10 anonim ***** válasza:
Az izom méret növelése céljából valóban 6-8 lenne az optimálisabb. Ahogy te csinálod, úgy inkább az erőemelők edzenek. Persze nyilván a te módszereddel is tud nőni az izom, ahogy a 8-12 ismétléssel is az erő. Fókusz pont kérdése.
2021. márc. 31. 13:29
 8/10 A kérdező kommentje:
De az erőemelő kiprésel magából 3 at fekvenyomásnál én meg 3 at egy bicepsz alapgyakorlatban (egykezesell álló bicepsz, forgatva). Vagy az amúgy itt éppen nem számít, hogy erőemelő gyakorlat, vagy bicepsz alapgyakorlat?
2021. márc. 31. 13:44
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem számít. Súly kérdése.
2021. márc. 31. 16:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Minden ismétlésszám beválik, csak legyél progresszív, növeld a súlyt. Az alacsony ismétlésszám hátránya, hogy nő a sérülés esélye.
2021. ápr. 9. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!