Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Most akkor főzés elött vagy...

Most akkor főzés elött vagy után kell mérni a kaját? Most ha csak egy csirkét veszek alapul hogy 200gramm van a diétámba akkor nyersen mérjen ki vagy miután megsütöttem?

Figyelt kérdés
Nekem legalábbis észszerübb úgy kitenni a tányérra 200grammot hogy már kész mert most nyersen mi lesz a 200 grammból a tányéron 150?
2021. márc. 29. 17:49
 1/6 anonim ***** válasza:
18%
Mit ír a diétád? 200 gramm nyers csirkét, vagy 200 gramm sült csirkét?
2021. márc. 29. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Mindent nyersen mérünk.

[link]

2021. márc. 29. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

Mindent mindig nyersen kell mérni.

Ugyanis az elkészítés módjától függöen nagyon variál a megfött étel súlya a nyershez képest.

Pl meg fözöl 100 g rizst vagy tésztát, abból lesz 200-400 g közötti fött, attól függen, mennyire puhán vagy keményebben szereted.

VAgy 100 g nyers húst megsütsz, abból lehet 30-90 g kész, attól függen, mennyire szarazabban vagy szaftosabban sütöd meg.

2021. márc. 29. 18:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Mondjuk ezt én sem értem , a csirkénél is azt mondják hogy nyersen kell mérni mert sütés során csak vizet veszít és azért kisebb a súlya , de akkor alapból ha nyersen vizzel együtt mérjük az nem tápanyag akkor annak mi értelme ?
2021. márc. 29. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

4. A boltban, kereskedelemben mérik úgy, de a gazdálkodók, kereskedők, boltosok és a végfelhasználók 98%-a nem testépítők, ezért őket nem az érdekli.


A rizs meg vizet szív fel főzéskor, de ott az étrendekben a főzés előtti állapot van megadva, viszont nyilván ha magadnak méred és adagolod (a műanyag ételhordóba vagy tányérba mérleggel) akkor ép ésszel tudod, hogy mennyi a főzés utáni súlya is, hogy ki tudd adagolni magadnak.

2021. márc. 30. 00:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

4-es: ha fogsz 100 g csirkehúst, aminél 100 g 120 kcal, akkor ez az az kalóriamennyiség, amit elfogyasztasz.

Ha ezt megsütöd, akkor lesz belöle például 80 g sült csirke, amiben még mindig ez a kalóriamennyiség van, mert - ahogy helyesen írtad - , a vízben nincs kalória. Viszont tömege van, és ezért fontos figyelembe venni.


Ugyanis kalóriaszámolás szempontjából nem mindegy, hogy a példában szereplő 120 kcalt veszed figyelembe, vagy a 80 g-ra átszámolt 96 kcalt.

A másik meg, hogy ha valaki erősebben megsüti a húst, akkor a 100 g nyers húsból lesz 50 g sült, akkor még nagyobb a tévedés, mert a súly szerint 60 kcal lenne az 50 g, közben meg 120 kcalt ettél, mert csak 50 g null kalóriás vizet sütöttél ki belőle

2021. márc. 30. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!