Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Haladobb szinten fokozatosan...

Haladobb szinten fokozatosan kell eljutni akkora sulyra, amit vvalojaban elbirunk?

Figyelt kérdés
Pl, ha fekve megy 3*8 100 kiloba, akkor ezt visszabonton 4 hetre ugy, hogy 92.5,95,97.5 majd a végén 100 kg? Mashol meg azt írják, bukás előtt álljunk meg 1 ismétlése, és igy nyomhatjuk végig. Összezavarodtam, nem értem.
2021. márc. 29. 15:37
 1/10 anonim ***** válasza:
Többféleképpen felépítheted a mezociklust. Amúgy ez mennyire aktuális? Hány éve edzel? Mennyit fejlődtél azóta? Mennyit fejlődsz most?
2021. márc. 29. 15:41
 2/10 A kérdező kommentje:
Áhh, mostanában csak az van, hogy nem fejlődök már, és sűrűn sérülök. Gondolom innen már nagyon tudatosan kéne felépítenem az edzést. Felhúzás megy 200 fölött, guggolás is 170 fölött, Fekvenyomás 150 volt, de regota nem nyomok fekve nagy sulyt, mert megserult a bal vallam, es nem kockaztatok.
2021. márc. 29. 15:54
 3/10 anonim ***** válasza:
Akkor a legfontosabb feladat kideríteni, miért sérülsz folyton. Talán nem melegítesz be rendesen, vagy túl sokat edzel, vagy helytelenül végzed a gyakorlatokat.
2021. márc. 29. 16:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Folyton beleesek abba a hibába, hogy tuledzem magam, mert nem tudom eltalalni, mi lenne az, ami nem tul sok, de nem is tul keves, es a maximalis fejlodest hozom ki belőle.
2021. márc. 29. 16:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Mitől van a túledzés? Túl nehéz sorozatokat végzel (tehát relatíve nehéz a súly), vagy túl sokféle gyakorlatot végzel? Egyáltalán mi lenne a további cél az edzéssel? És hány kiló vagy?

A sérülésekkel kapcsolatban azt gondolom, hogy el kellene kezdeni rendszeresen nyújtani (növeli a mobilitást, ezáltal csökken a sérülések kockázata).

2021. márc. 29. 17:31
 6/10 A kérdező kommentje:

Ha tudnám ezekre a kérdésekre a választ, akkor azt is tudnám, hogyan állítsam össze az edzéstervem.

87,5 kilo vagyok, 175 centi, 17 tzs, izmosodni szeretnék még.

2021. márc. 29. 17:43
 7/10 anonim ***** válasza:

Szerintem ezeket olvasd el, talán ad új ötleteket, hogyan variáld az edzéstervedet:

[link]

[link]

[link]

2021. márc. 29. 19:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Ez is nagyon nagyvonalakban írja le a dolgokat, es nem megy bele reszletesebben. Köszönöm amúgy.
2021. márc. 29. 19:20
 9/10 anonim ***** válasza:

Szívesen. Azért csak ilyen áttekintőt küldtem először, hogy lásd az alapelvet. Itt van egy-két konkrét példa (periodization+bodybuilding keresőszavakkal sok találat van, azok közül érdemes válogatni, ha ki akarod próbálni):

[link]

[link]

2021. márc. 29. 19:27
 10/10 A kérdező kommentje:
Hálásan köszönöm.
2021. márc. 29. 19:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!