1 púposabb nagykanál mogyoróvaj hány gramm?
#1: vìzből 15 g, mert egy ek. 15 ml.
A mogyoróvaj fajsúlya nem azonos a vìzével!
Most csak ezért rákerestem, 1.09 a mogyoróvaj sűrűsége google szerint.
Így ~16 gramm egy evőkanál...
Lehet mondogatni ilyeneket, hogy az átlag kb 16gramm, de sok értelme nincs. Van laposabb evőkanál, van mélyebb, ha folyékonyabb a mogyoróvaj, akkor alig lehet púpozni, ha sűrűbb akkor meg 3 kanálnyival ki tudsz venni.
Mérleg nélkül nincs sok értelme számolgatni a kalóriát, mert mindenből csak durván becsült érték lesz és kijön egy +-300 kalória végeredmény. Vagy fogyni/hízni fogsz vagy nem.
5: az "evőkanál" nem háztartási kis-nagy-közepes evőkanalat jelent, hanem az egy mértékegység! Minden háztartásban van az usa-ban ilyen kanálkészlet... kiskanál-evőkanál-negyed cup-harmad cup - fél cup-stb.
Azzal kell mérni, nem a dédi ezüstkanalával... :)
6: Nem tudom, hogy jön ide, hogy az usa-ban mi van a háztartásokban. Értem én, hogy "mértékegység", de rossz mértékegység a kalóriaszámoláshoz. Süteménykészítésnél amikor beleraksz 2 evőkanál porcukrot ott tökmindegy, hogy kicsit kevesebb lesz vagy több, arra jó. De kalóriát mérleggel, grammra kell mérni... Amúgy mutass már egy szabvány evőkanalat, hogy az mitől szabvány és hogy mit jelent az hogy púpozott. Beszélhetünk itt ilyenekről, hogy a nagykönyvben egy púpozott evőkanál liszt az 20g, de az emberek (magyarok) 99%-a amikor látja hogy evőkanál, akkor megfogja az evőkanalat a fiókból amivel levest/főzeléket eszik és azt használja, nem egy evőkanálnak nevezett mérőeszközt (főleg, hogy a kérdésben nagykanál szerepel). Aztán jön a kérdés, hogy miért nem fogy, mert 16gramm helyett 30gramm volt az a púpos evőkanál.
De tök felesleges ezen vitázni érted, 3000 ft egy konyhamérleg és akkor pontos a mérés és nem kell ilyeneket kérdezgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!