Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Minden testépítőnek (vagy...

Minden testépítőnek (vagy komolyabban kondizónak) kijön valami sérve egy idő után?

Figyelt kérdés
Csak, mert ismerőseim közül többeknek kijött valami, mikor már 90-100 kiló körül jártak és egyre nagyobb súlyokkal kezdtek dolgozni. Mi a tapasztalat?

2021. febr. 25. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A klasszikus sérvek (lágyék, köldök, gyomortáji, comb) nem feltétlenül. Helyes technikával, kellően erős core izomzattal, nagy súlyoknál öv használattal elkerülhető az izom, vagy az izombőnye elszakadása.

Ha a porckorongsérvet is ide vesszük, az kicsit kritikusabb téma lehet a testépítésben. Amikor idősödik az ember, és már nem olyan rugalmas a porckorong rostos gyűrűje, aztán még meg is küldi nagysúlyos guggolásokkal, meg felhúzásokkal, akkor azért lehetnek csúnyaságok.

Nem feltétlenül alakul ki gerincsérv, de egy előboltosulást azért könnyű összekapni, bármilyen jó a végrehajtás, meg bármennyire is erősek a gerinckörüli izmok.

Összességében nem lehet mondani, hogy 100%, hogy minden testépítőnek kijön, de azért elmondható, hogy jóval nagyobb a kockázat, akkor is, ha mindent a nagykönyv szerint csinál valaki. (és tudjuk, hogy ezen felül bárki hibázhat, vagy elcsábulhat néha...)

2021. febr. 25. 15:31
 2/6 anonim ***** válasza:
87%
Nem mindenkinek, de ha valaki szabálytalanul, és/vagy rángatva dolgozik nagy súlyokkal, kijöhet. Kell sok hátazás meg hiperhajlítás.
2021. febr. 25. 15:55
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Most mondta egy haverom, hogy fekvenyomás közben jött neki a köldök... persze, valószínűleg vett hasból egy nagy levegőt. Másnál lágyék volt, de kinél mi, gondolom.
2021. febr. 25. 16:01
 4/6 anonim ***** válasza:
31%
Akkor valamit nagyon elszúrt, fekvenyomásnál nincs is terhelve váll alatt szinte semmit ha szabályosan csinálja nem ficánkol meg hidal....
2021. febr. 25. 16:17
 5/6 A kérdező kommentje:
Szerintem hidalt akkor. Annyit mondott, hogy mikor nyomta volna ki, már pattant is ott valami és ez lett belőle. Valószínűleg rosszkor vett levegőt.
2021. febr. 25. 16:20
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én fordítva vagyok amúgy, van egy műtetlen lágyéksérvem, még azelőttről, hogy edzettem volna. Évente 3-4x ki is csusszant az anyag, majd befostam a fájdalomtól.

Amióta edzek, megerősödött a hasfalam annyira, hogy ne legyen probléma. (Lekopogom...)

2021. febr. 25. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!