Nemrég kezdtem el újra edzeni és guggolásnál ropog/kattog a térdem, fájdalom NEM társul hozzá. Kinek mi segített, esetleg keressem fel az orvosomat? 18/F
Az orvos nem árthat.
Nekem régen fájt is, mellé ropogott, kattogott is. Lábra nem is edzettem ez miatt sokáig. Aztán egyszer elegem lett és térdfájással is edzettem tovább (persze minimális súllyal), alapos bemelegítéssel és a végén hosszú nyújtással. Pár hónap alatt sokat javult. Ma már csak kattog, de nagyon alapos bemelegítés mellett alig, edzés végére pedig meg is szűnik. Fájni azóta nem fájt, csak egyszer-kétszer, de a saját hülyeségem miatt.
Jelenleg sem használok nagy súlyokat, inkább több gyakorlatot csinálok magasabb ismétlésszámmal. Nyilván nem lesznek majd akkorák a lábaim, mint normál esetben, de annyira nem is izgat. A térdeim többet érnek.
Ízületvédőt szedek, neked is ajánlom. Valamit biztos használ.
Nem mondom, hogy követendő példa az enyém, mivel ha pl kopottak az ízületeid, akkor csak rosszabbat csinálsz ezzel. Nekem eddig úgy tűnik, hogy bejött, de még ki tudja, hogy mi lesz pár év múlva... Én biztonság kedvéért elmennék dokihoz+csináltatnék egy röntgent.
Nekem is kb. 18 éves korom óta ilyen, kerülöm azóta az intenzívebb lábeddzést én is inkább egyenletesebb lazább, de hosszabb gyakorlatokat választok, mint ahogy az első írta. Pl. futás/bicikli. Gugolgatni nem nagyon merek :/
Voltam orvosnál, azt mondta ez izületi gond. Kevés az izületi folyadék a térdemben, nem tud vele mit kezdeni, csak ha már cserélni kell protézisre a valódi izületet. Ő is azt mondta kíméljem, meg szedjek rá Dona-port.
Nem váltottam ki végül, de most így 10 év távlatában, lehet elkezdem szedni, mert sajnos az én térdem nem javult sokat, de legalább nem fáj!
Gondolkozok azon is, hogy ismét elmegyek egy másik dokihoz - több szem többet lát alapon. Hátha tud rá valami okosságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!