Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Így van értelme végezni a...

Így van értelme végezni a sorozatokat?

Figyelt kérdés

Elsősorban saját testsúlyos edzésnél gondoltam erre, mert nem nagyon tudom növelni az ismétlésszámokat.

Eddig 3-4 sorozatot nyomtam maxig, szépen mindig bele is buktam, és nem tudtam növelni az ismétléseket. Csak elfáradtam, de ugyanott voltam.

Arra gondoltam, hogy az első sorozatban elmennék a technikai maximumig, a második sorozatban csinálnám az első sorozat felét, a harmadig sorozatban pedig a második sorozat felét.

Pl: Húzódzkodás

1 sorozat 12 ismétlés

2 sorozat 6 ismétlés

3 sorozat 3 ismétlés

Így nem égnék ki, és azért több lenne a volumen is.

Az első sorozat lenne a mérce és nem is kéne nagyon tartalékolni a többi sorozatra. Ebben én látok realitást, vagy hülyeség?

2021. jan. 27. 11:43
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Nem jó, mert ennyire nem eshet az ismétlésszám a sorozatok között. Edzésben nagyon fontos az összmennyiség. Hány ismétlést végzel így? 21-et. Ha 12 a maximumod, akkor csinálj 9-et, esetleg 10-et az első sorozatban. Ha megfelelő időt fordítasz a sorozatok között pihenésre (2-3 perc), a harmadik sorozatban is mennie kell ugyanannyinak, bár nyilván nehezebben, mint az első sorozatban. Így csinálsz 27-30 ismétlést, és minden sorozatban közel leszel a bukáshpz, ami fontos.
2021. jan. 27. 12:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!