Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Egy ilyen fekpadot elég lenne...

Egy ilyen fekpadot elég lenne annyira megerősiteni, hogy azt a rudat cserélem ki amivel állitani lehet magasságot?(képpel)

Figyelt kérdés

[link]

Van egy ilyenem még régről, akkor 70kg környékén voltam és kb olyan 60-65 kilóval nyomtam fekve rajta(szóval 130kg összsúly kb), már 80kg vagyok és többel is nyomnék fekve.

Ennek a padnak 110kg a max terhelhetősége, már régen is túlléptem ezt, és nem volt semmi gáz, de megerősiteném, igazából stabil, csak az a rúd amit lehet állitani én abban nem bizom. Hozzáteszem, szálkásitani fogok és le akarok menni 70kgra, és szerintem max 80-al nyomnék fekve, de az barátok közt is 150kg összsúly. Mit gondoltok?

2021. jan. 25. 19:29
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A gond az hogy az egész pad profilja 1mms falvastagsagu. Szoval lenyegeben az egeszet kene megerositeni. Ez s gondom nekem is. En profilokbol fogok csinalni másikat
2021. jan. 25. 19:39
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván a max terhelhetőség azért nem úgy van, hogy összedől azonnal, meg nem mindegy melyik részt terheled, de hosszú távon biztos, hogy veszélyes 150kg-val. Nem biztos egyébként, hogy az a rúd a leggyengébb láncszeme a padnak.

Én is kb ilyesmi padon edzettem egyébként, aztán 75+60kg felett már kicsit recsegett alattam amikor kinyomtam a súlyt, én inkább lecseréltem. Lehet évekig jó lenne még 140-150kg terheléssel, de érted lehet 2 hónap múlva kettéesik és széttöröd magad, senki se tudja ezt megmondani. Rajtad áll, hogy kockáztatsz-e.

Egyébként kis jövőkép: a későbbiekben esetleg azért nem fejlődsz, mert nem akarsz túl nagy súlyt rárakni, nehogy összeomoljon vagy végül mégis veszel egy újat és feleslegesen kockáztattál. Persze most azt mondod 80-nál nem tolsz többet, meg lemész 70-re, de honnan tudod, hogy 1 év múlva hol leszel.

2021. jan. 25. 19:53
 3/7 A kérdező kommentje:

Van igazság abban amit mondotok, igazából régen komolyan vetted az edzést, de most csak azért csinálom mert visszakerült hozzám a cucc, és feljött azóta egy laza 10kg zsir, az izomzat meg kicsit összezuhant, de erő nagyjából megmaradt. Igy minden adott, főleg, hogy az utóbbi 4 évben egyre kevesebbet mozgok, a munka nagyon megterhelő, de csak leépit, nem erősit :/.

Szóval csak ilyen "edzegetés" szinten lenne a dolog. De akkor igazából nem fog hirtelen összetörni alattam az egész, hanem lesznek előjelek pl nyikorgás,recsegés ilyesmi? Bocs, hülye vagyok az ilyen férfias szerelők anyagismeretes dolgokhoz :)

2021. jan. 25. 20:36
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az egesz szerkezet nem birja nem csak az a rud. ha nem birja... en 10ezres tescos sz@ron nyomtam anno amire max 100 volt irva. Tulleptem vagy 60-80kgval de rendszeres edzes melett is birta sokaig 😀
2021. jan. 25. 20:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, egyelőre maradok ennél, aztán ha később kell akkor megpróbálom elpasszolni azt veszek egy jót.

Mentek a zöldek.

2021. jan. 25. 20:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Ugyis erzed am ha gyengul. Nem valoszinu h osszeszakad alattad hirtelen. Nekem kezdett inogni akkor offoltam. De sokaig birta a strapat.
2021. jan. 25. 20:53
 7/7 anonim ***** válasza:
Nem muszáj hogy ketté esik, lehet csak hirtelen meghajlik. Inkább csinálj erőset vagy vegyél.
2021. jan. 25. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!