Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Rosszul edzek? Mit csináljak?

Rosszul edzek? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Ma alsótest edzésem volt, 6 gyakorlattal: guggolás, felhúzás, kitörés, hipthrust, és 2 féle lábemelés négykézláb. Kézi súlyzókat és erősebb fajta gumiszalagot használok. 5x(8-12) sorozat volt mindegyikből, 45 perc volt az edzés bemelegítés és kardio nélkül. Aktivitásmérő óra szerint ezidő alatt 100 kalóriát égettem el, amin nagyon meglepődtem, mert nem valami sok, pedig nekem nehéz súlyokkal edzettem, alig bírtam kinyomni, leizzadtam meg minden. 1 hónapja edzek, csak most mértem meg kíváncsiságból, hogy mennyit égetek vele.

A másik gond pedig az, hogy elvileg hétről hétre fejlődést kellene tapasztalni, de nekem még mindig ugyanannyira nehezek azok a súlyok, mint amikkel kezdtem, sőt, valamikor még kevesebbel tudom csak csinálni, mint pl. az azelőtti edzésen. Eszek rendesen, kalória plusz, számolom a fehérjét, 2g/tskg, híztam is (heti átlag súlyt hasonlítok össze), ezért nem értem, miért nincs erőm.

Alsótest felsőtest bontásban edzek, az alsó és a felsőtest is kap 2 nap pihit az adott edzésnap után, így heti 2-3x edzek egy izomcsoportot, elvileg ennek is rendben kellene lennie.

Mi lehet a gond, mit csináljak? Az elején, mikor kezdtem, akkor még elég jól volt izomlázam is, de már az se nagyon van, csak enyhén. Fogalmam sincs, mi lehet a baj, igyekszek mindent úgy csinálni, ahogy kell, de ezek szerint valami mégse oké.

Lány vagyok, nem vagyok se dagi, se túl vékony, 167cm/60 kiló.

2021. jan. 12. 14:28
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Súlyzós edzés nem éget sok kalóriát. 8-12 ismétlés nem sokat mond, elmész bukásig? Rest pause?
2021. jan. 12. 14:37
 2/3 A kérdező kommentje:

Bukásig nem, kb. 1-3 ismétléssel előtte megállok. 45mp-1percet szoktam pihenni a sorozatok között. Ha az égetett kalóriával nincs is gond, akkor miért nem tudok hétről hétre (vagy ezalatt az egy hónap alatt) fejlődni?

Pl. ha megcsinálok 12 kilóval valamit ilyen ismétlésekkel: 12, 11, 10, 8, 8

következő edzésen vagy héten ennek valamivel jobban kellene mennie, viszont gyakran sikerül mondjuk így: 12, 10, 8 és itt már a maradék kettőre kisebb súllyal kell dolgoznom, mert nem menne mégegyszer 8 az eddigi súllyal.

Na és így vannak az edzéseim, egyszer jobbak, máskor kevésbé, összességében 1 hónapja mióta kezdtem, stagnálok.

2021. jan. 12. 14:51
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Sulyzos edzes ennyit eget.. kardio kb 3x ennyi eget pl futas, lepcso, bringa. De hs nincs rajtad nagyon felesleg akkor nem kell sok. A terhelest megszokod akkor mar nincs izomlaz de attol meg fejlodsz. 1 honap edzesnel meg nincs nagy valtozas. Majd min 3-4 honap mulva :)
2021. jan. 12. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!