Milyen táplálékkiegészítőt szedjek?
Nem régen kezdtem bele a tömegnövelő étrendbe (az alapok megvannak, az étrend át lett nézetve), illetve a heti háromszori súlyzós edzésbe.
Jelenleg amit fogyasztok mellé: whey protein edzés után, kollagén ital és bcaa.
Kaptam a rendelt csomaghoz ajándékba ízületvédő készítményt és C vitamin komplexet, de nem tudom, hogy ezekre mennyire van szükségem a fent említett termékeken kívül, valamint, hogy van-e szükség esetleg másra is?
BCAA-t felejtsd el, pénzkidobás. Izületvédőhöz annyira nem értek, de szerintem max akkor kell rendszeresen, ha nagyon nagy súlyokkal edzel, mondjuk 150-200kg-val guggolsz, főleg ha hirtelen érted el és az izületeid nem edződtek hozzá a súlyhoz. Ha most kezdtél el és (mondok egy random számot) 40kg-val nyomsz fekve, akkor nem sok értelme van.
Fehérjepor jó ha van, nyilván lehetne más forrásból is bevinni fehérjét, de szerintem ad egy kis változatosságot az étrendhez és jól esik néha a folyékony kaja.
Ezen kívül aminek van értelme (de nem szükséges!):
-Multivitamin, halolaj kapszula - általános egészség
-Kreatin (monohidrát) - (röviden tömören, nem szakszerűen, olvass utána) kicsivel több vizet tárol a szervezet, ami által pár százalékkal erősebb leszel, mondjuk 10 ismétlés helyett 11-12 megy
Minden más vagy pénzkidobás vagy specifikus szükséglet szerintem.
5# van ertelme, de nem szükséges a multi vitamin?
Hmm, az atlag ember is alul dozisolt a vitaminokban nem meg hogy egy sportolo. Szukseges a c vitamin es minden mas vitamin es asvanyi anyag.
Az, hogy az etrend at lett nezve es tomeletes, nem jelenti azt, hogy van olyan minosegu, hogy a napi vitamin es asvanyi anyag bevitelt is fedi.
Nekem popec kajam volt, megis a megfazasokkal kuzkodtem, meg a beteegsegekkel. Napi 10g cvitamint szedek beres cseppel es egyeb vitaminokkal. Jol látható 10gt.
6# Anélkül is tudsz fejlődni. Ha 50gramm fehérjét eszel egy nap, akkor semmi se lesz az edzésből, vitamin nélkül lesz. Egyrészt így értettem, másrészt félve írok olyan hogy szükséges a multivitamin, mert mindjárt jön 10 táplálék kiegészítő ellenes, aki leírja hogy elég szalonnát enni hagymával és minden rendben lesz :)
De szerintem is fontos lenne a multivitamin, bár annyit hozzátennék, hogy 60-70kg tömeggel nem kell feltétlenül brutál adagú multivitamint szedni, mert csak a wc-ben landol a pénzed fele. Csak azért írom, mert régen rengeteg ilyent olvastam/láttam, hogy a 100kg szálkás testépítő reklámozza, hogy ő ezt szedi, akkor a most kezdő 15 éves gyerek is ezt szedje, aztán az meg nézi, hogy miért zöldes a vizelete.
22 éves lány vagyok, 55 kilóval szóval nagyon nagyon kezdő, 0 izomzattal.
Akkor a felsoroltak közül a BCAA nem kell. Ezt akkor ezentúl nem rendelek, ellenben majd a multivitaminon elgondolkozom. Köszönöm a válaszokat!
A kollagén is ízületvédő, szóval a külön ízületvédő igazából fölösleges, de ha már van nem dobd ki (max. eladod vaterán :D)
De amúgy a vitamin a legfontosabb, én még fehérjét sem használok, gyors szénhidrátot végképp nem (szőlőcukor és társai)
+ A halolaj tényleg jó ötlet
7# igy mar vilagos :D kisse elertettem akkor :))
Multibol nem kell sok, de c mehet nyugodtam, semmi baja nem lesz. Mostani covidos helyzetben mehet tobb d vitamin is nyugodtan.
Nezd én volt hogy 15g ct vettem be naponta, semmi bajom nem volt tole, de sajnos ezeknel is ki kell kiserletezni, hkgy melyik hogy szivodik fel. Bizony nem eleg siman csak ct bevinni, kell melle csipkebogyo is hogy felszovodjon, ahogy a d vitaminnak is kell az olaj, vagy a k vitaminnak a d vitamin es a tobbi es a tobbi. Mara mar a gyogyszertari termekek sem megbizhatoak, mint a kokszok sem, mindenhol mennek az ilyen olyan csalasok sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!