Mivel tudnám a testemet ugyanígy megtartani?
Te napi 2 órát, én heti 2x3 órát úsztam. Valószínüleg mások a céljaink, motivációnk. Nekem az általános karbantartás, az egész test rendszeres, jó átmozgatása. Gerinc problémák miatt nekem a futás nem jó. Ahhoz, hogy összeállítsak egy otthoni gyakorlatsort (fittness, crossfit, saját súlyos) és azt rendszeresen csináljam, lusta vagyok.
Végül vettem egy airbike-ot. Szerencsére elmondhatom, hogy elég jól átmozgatja a testet (persze azért nem annyira, mint az úszás). Még az evezőpadot szokták említeni otthoni, komplex ezközként.
Ha szóba jöhet egy ilyen beruházás, fontold meg ezeket. (Edzőtermek zárva, de üzletben ki lehet próbálni őket.)
Most jutott eszembe, hogy egy hasonló kérdésre ezt írtam:
Épp az úszás kényszerű abbahagyása miatt kerestem én is vmit. Végül leszűkűlt a kör az elliptikus trénerre és az airbike-ra. Néhány próba után aztán az airbike maradt. Az elliptikus tréner nem tudtam úgy mozogni, hogy az természetesnek tűnjön. Úgy éreztem, hogy ez hosszútávon a csípőmnek biztos nem lesz jó...
Négy hete használom az airbike-ot, még csak ismerkedünk. Tetszik, hogy csak lábbal, csak kézzel, kézzel-lábbal, ülve, vagy állva és előre, vagy hátra is lehet hajtani. Érzésre elég sok izmot átmozgat, de azért közel sem hasonlítható az úszás közbeni komplex mozgáshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!