Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Edzés után fehérjének milyen...

Edzés után fehérjének milyen a kollagén?

Figyelt kérdés
2021. jan. 11. 01:09
 1/6 anonim ***** válasza:
???
2021. jan. 11. 01:09
 2/6 A kérdező kommentje:
%%%
2021. jan. 11. 01:31
 3/6 anonim ***** válasza:
A kollagén nem erre való. Edzés után teljes értékű fehérjét igyál, nem olyat, amiben csak egy féle van.
2021. jan. 11. 05:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A kollagén egy fehérjetípus, de az nem az izom növekedést szolgálja, hanem a kötőszövetek, szalagok rugalmasságát, és az ízületek közötti kenőanyag visszapótlása a célja.
2021. jan. 11. 06:02
 5/6 A kérdező kommentje:
És a leucin?
2021. jan. 11. 07:29
 6/6 anonim ***** válasza:

A leucin a fehérje egy aminosav. A csirkemell, a sertés stb húsok, és a fehérjeporok aminosavakká alakulnak. Leucin, izoleucin és valin. Ezeket használja leginkább az izom a működése során.

Aminosavat tudsz inni, de azzal nem pótolod a fehérjét.

De hogy megelőztem a további eszement kérdésed elmondom hogy 2 lehetőséged van:

1. Szilárd ételből fedezed a fehérjét, ami nem egy étkezés alkalmával kell bevinned, hanem egész nap. Húsokból, tojásból, halak, sajt, túró, magvak, és igény zöldségekből is tudsz fehérjét nyerni. Táblázatot találsz a neten. A Google neked is a barátod.

Átlagosan ttkg (testtömeg kilogramm) X 1,8g fehérje a napi szükséglet az izom építéshez. Neked lehet elég 1,6 vagy 2 g kell, ez egyénileg eltérő lehet. Nem, visszafelé nem tudsz fehérjét bevinni.

2. Fehérjepor. Általában akkor isszuk, hogyha nem tudjuk szilárd kajából fedezni a fehérje bevitelt. Az adagolása mindegyiknek rajta van a zacskóján vagy a dobozán. 1 adatnál nem nagyon ajánlott többet bevinni, hiszen mégiscsak egy mesterséges dologról van szó, ami tele van térf9gatnövelőkkel stb, de ha 2 adagot iszol nem lesz bajod.

Saját tapasztalat. Én beviszem kajából a kellő fehérjét, minden edzés előtt iszok BCAA-t, és minden edzés végén fehérjét. Hogy miért iszom a fehérjét? Mert imádom ezt az ízt. Nem eszek édességet, de a fehérje por edzés után nekem felér egy tábla csokival. Nos én az íze miatt iszom, hogy kiváltsam a sütit vele.

Remélem kellően kielégítő választ adtam.

2021. jan. 11. 18:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!