Edzés után fehérjének milyen a kollagén?
A leucin a fehérje egy aminosav. A csirkemell, a sertés stb húsok, és a fehérjeporok aminosavakká alakulnak. Leucin, izoleucin és valin. Ezeket használja leginkább az izom a működése során.
Aminosavat tudsz inni, de azzal nem pótolod a fehérjét.
De hogy megelőztem a további eszement kérdésed elmondom hogy 2 lehetőséged van:
1. Szilárd ételből fedezed a fehérjét, ami nem egy étkezés alkalmával kell bevinned, hanem egész nap. Húsokból, tojásból, halak, sajt, túró, magvak, és igény zöldségekből is tudsz fehérjét nyerni. Táblázatot találsz a neten. A Google neked is a barátod.
Átlagosan ttkg (testtömeg kilogramm) X 1,8g fehérje a napi szükséglet az izom építéshez. Neked lehet elég 1,6 vagy 2 g kell, ez egyénileg eltérő lehet. Nem, visszafelé nem tudsz fehérjét bevinni.
2. Fehérjepor. Általában akkor isszuk, hogyha nem tudjuk szilárd kajából fedezni a fehérje bevitelt. Az adagolása mindegyiknek rajta van a zacskóján vagy a dobozán. 1 adatnál nem nagyon ajánlott többet bevinni, hiszen mégiscsak egy mesterséges dologról van szó, ami tele van térf9gatnövelőkkel stb, de ha 2 adagot iszol nem lesz bajod.
Saját tapasztalat. Én beviszem kajából a kellő fehérjét, minden edzés előtt iszok BCAA-t, és minden edzés végén fehérjét. Hogy miért iszom a fehérjét? Mert imádom ezt az ízt. Nem eszek édességet, de a fehérje por edzés után nekem felér egy tábla csokival. Nos én az íze miatt iszom, hogy kiváltsam a sütit vele.
Remélem kellően kielégítő választ adtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!