Fekvőtámasszal erősödhetek fekvenyomásban, amíg zárva vannak a termek?
2-3 hónapja 5 is alig ment szabályosan, vagy még annyi sem. Ekkor már fekvenyomtam keretben. Szabadsúllyal nem mertem segítség nélkül kezdőként.
Bezártak a termek, és kipróbáltam, 20 fölött tudok fekvőzni.
Keretben 55 kg-nál többel még nem nyomtam, ezzel is csak 2 sorozatot, mindkétszer 7-7 ismétléssel.
Ha tovább fejlődök fekvőtámaszban, akkor lehet, hogy még többel fogok tudni nyomni, mint előtte?
Vagy milyen gyorsan térhetek vissza az eddigi "erőszintre"?
21 volt egészen pontosan, amikor kimaxoltam. Utána csak 4-5 ment, aztán térden elmentem 12-15-ig kb., majd csak térden ment 12 és 10.
Ha mondjuk minden sorozatban kimaxolom a szabályos fekvőtámaszt, elegendő pihenővel, akkor jobban fejlődhetek?
Csak a visszafelé irányra válaszolok, a másikat megválaszolták. Általában igen (jobban fog menni a fekvőtámasz), feltéve, ha nem szedsz fel túl sok tömeget a súlyzós edzés során.
Hozzátartozik az igazsághoz, hogy a fekvenyomás egy testsúlyra "érzékeny" gyakorlat, ez alatt azt értem, hogy ha az ember hirtelen felszed néhány kilót, akkor általában érezhetően jobban megy, illetve ha hirtelen lead néhány kilót, akkor érezhetően rosszabbul megy.
A régi erőszinted fekvenyomásban gyorsan visszatér az izommemóriának köszönhetően.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!