Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Kettlebellt akarok venni, de...

Kettlebellt akarok venni, de nem tudom hogy válasszak súlyt, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
A 8-12-16 kg kettlebellen gondolkozok. Kell egy ha jól tudom kb emeléshez egy kisebb és egy nehezebb a mondjuk lábazós gyakorlatokhoz. Arra jutottam, 16 talán túl nehéz lenne, szóval 8-12 ami maradt, viszont nem tudom hogy esetleg 6 ot vegyek e , bár az már túl könnyű.nyilván elég könnyen felemelek 8-12 kg valamit, de nem tudom hogy kettlebellben a gyakorlatok közben ez milyen nehéz lesz.

2021. jan. 4. 15:03
 1/8 anonim ***** válasza:
6kg is elég elsősorban:)
2021. jan. 4. 15:47
 2/8 anonim ***** válasza:

Nem tudod valahol kipróbálni? Legalább a boltban, ha boltban veszed.

Először én is úgy voltam, hogy ó, mint nekem 6 kiló, kézbe se veszem, de aztán SZABÁLYOSAN 6 kilóval is nehezek voltak kezdetben a gyakorlatok. Nem tudom, milyen edzésmúltad van, de szerintem a 16 kg elsőre felejtős...

2021. jan. 4. 15:59
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagy férfi vagy?testsúly?magasság?edzésmúlt?
2021. jan. 4. 16:34
 4/8 A kérdező kommentje:

Hát az edzés múltam hullámzó :D de mostanság már jó ideje konditerem környékén se voltam. 185 magas vagyok és 81 kg. Én is kizárnám a 16 ot , viszont nem tudom akkor hogy 8 és 12 vagy 6 és 8. De lehet a legjobb választás akkor egy sima 8 as elsőre.

Kipróbálni nem tudom sajnos, voltam decathlonba és azt mondták csak rendelni tudok, boltban nincs.

2021. jan. 4. 20:12
 5/8 A kérdező kommentje:
Lemaradt , hogy férfi
2021. jan. 4. 20:13
 6/8 anonim ***** válasza:
64%
Pedig a kezdő férfi súly 16 kg, de ha az nem akkor 12kg. A paraméterekből indulva átlagos alkat lehetsz, ne vicceljünk már 6 kg-mal, nők kezdenek 8-cal. És most nem akarok semmilyen nagyzolást mondani, de az borzasztóan kevés. Viszont! Ezeket a szögletes kettlebelleket is el kellene felejteni, teljesen alkalmatlanok mindenre. Illetve edző nélkül nem lenne ajánlott elkezdeni, de ha mindenképp, mostani adottságok miatt, akkor Pavel könyvét keresd meg az interneten, mélyülj el a gyakorlatokban, ne a körítésben :) próbáld ki súly nélkül a gyakorlatokat, teljes testtudatossággal. Utána 12-val szerintem meg lehet csinálni a dolgokat. (Ésszel)
2021. jan. 4. 20:30
 7/8 anonim ***** válasza:
64%

Nyugodtan kezdd 16 kilóssal.

Hamar megtanulod az alapokat,ráérzel mondjuk a snatchre és rájössz milyen egyszerű,a swing inkább kardió gyakorlat hiszen nem 3 ismétléseket fogsz belőle csinálni,clean+press erőn múlik főleg,turkish get up meg haladó gyakorlat azt majd ha megszoktad a súlyt.

Hidd el a 16 kilósat is hamar kinövöd ezzel a fizikummal,szóval ne "bohóckodj" 6 kilós kettlebellel. (Nem sértésnek szántam aki ekkorát használ,de általában az 50 kilós nők is 8-12vel csinálják minimum)

2021. jan. 4. 21:42
 8/8 Mr.Q77 ***** válasza:

Ne tessék viccelni, egy másik hasonló kérdésre írtam hogy hasonlót hogy 8 kg az max kulcstartónak felel meg még egy kezdő férfinak is.

Kezdő férfiként 16 kg a javasolt súly. 16/24 kg párosítás első körben.

De ami ennél sokkal fontosabb hogy egyedül ne kezdj bele. (Valószínűleg) Nem tudod elsajátítani helyesen az alapgyakorlatokat csak könyvből/youtube ról.

Covid elvonulta után kezdj el egy csoportos foglalkozást.

2021. jan. 11. 17:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!