Kettlebellt akarok venni, de nem tudom hogy válasszak súlyt, mit ajánlotok?
Nem tudod valahol kipróbálni? Legalább a boltban, ha boltban veszed.
Először én is úgy voltam, hogy ó, mint nekem 6 kiló, kézbe se veszem, de aztán SZABÁLYOSAN 6 kilóval is nehezek voltak kezdetben a gyakorlatok. Nem tudom, milyen edzésmúltad van, de szerintem a 16 kg elsőre felejtős...
Hát az edzés múltam hullámzó :D de mostanság már jó ideje konditerem környékén se voltam. 185 magas vagyok és 81 kg. Én is kizárnám a 16 ot , viszont nem tudom akkor hogy 8 és 12 vagy 6 és 8. De lehet a legjobb választás akkor egy sima 8 as elsőre.
Kipróbálni nem tudom sajnos, voltam decathlonba és azt mondták csak rendelni tudok, boltban nincs.
Nyugodtan kezdd 16 kilóssal.
Hamar megtanulod az alapokat,ráérzel mondjuk a snatchre és rájössz milyen egyszerű,a swing inkább kardió gyakorlat hiszen nem 3 ismétléseket fogsz belőle csinálni,clean+press erőn múlik főleg,turkish get up meg haladó gyakorlat azt majd ha megszoktad a súlyt.
Hidd el a 16 kilósat is hamar kinövöd ezzel a fizikummal,szóval ne "bohóckodj" 6 kilós kettlebellel. (Nem sértésnek szántam aki ekkorát használ,de általában az 50 kilós nők is 8-12vel csinálják minimum)
Ne tessék viccelni, egy másik hasonló kérdésre írtam hogy hasonlót hogy 8 kg az max kulcstartónak felel meg még egy kezdő férfinak is.
Kezdő férfiként 16 kg a javasolt súly. 16/24 kg párosítás első körben.
De ami ennél sokkal fontosabb hogy egyedül ne kezdj bele. (Valószínűleg) Nem tudod elsajátítani helyesen az alapgyakorlatokat csak könyvből/youtube ról.
Covid elvonulta után kezdj el egy csoportos foglalkozást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!