Hogy állítsam össze a tömegnövelő étrendet?
Amit én összeírtam:
1. 60 g zabpehely, 100g natúr joghurt
2. dió, mogyoró (5-5 szem kb)
3. 120 g csirke, 94 g rizs, zöldség
4. 52 g tonhal, levét leöntve, 94 g rizs, zöldség
5. edzés utáni protein
6. 120 g csirke, zöldség
Lány vagyok, 55 kiló és teljesen kezdő.
2g/ttskg fehérje --> 100-110g
Kcal amivel --> 1kg-ot hízol havonta.
A 2 együtt --> tömegnövelő étrend.
Ne hízz 1 kilót havonta! Lányként meg főleg ne! Fiúként se lesz normál esetben havi 1 kiló izom, még az elején se.
Én annyit csinálnék, hogy megkeresném azt a kalóriamennyiséget, aminél nem változik a súlyom és hozzátennék egy nagyon minimális mennyiséget (100-200 kcal). A fehérje meg kb 1,5-2 gramm lenne kilónként. A szénhidrát-zsír aránya meg kb mindegy. Abból legyen több, amit te jobban szeretnél. Ameddig nem léped át az adott kalóriát, addig mindegy (lehet 5 tábla csokival is szálkásítani, de lehet egészséges kajákkal is hízni.)
Fehérjepor meg nem feltétlen kell. Ha be tudod vinni normál kajából a fehérjemennyiséget, akkor felesleges. Én max akkor iszok, ha valami miatt nem tudtam annyit enni, amennyit kellett volna. Szóval hasznos dolog (nem lebeszélni akarlak), de van, hogy teljesen felesleges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!