Merevlábas felhúzásnál miért csak az alsó hátamat érzem?
Kezdő vagyok és a combhajlítómat is meg szeretném edzeni ezzel a gyakorlattal, de csak az alsó hátamat érzem. Próbálok a combhajlítómra koncentrálni, befeszítem, lassan végzem a gyakorlatot, egyenes a hátam, de szinte csak az alsó hátam dolgozik.
Mit csináljak, hogy a hajlítómat is rendesen megdolgoztassa?
Gyenge még a hátad hozzá. Megpróbálhatod az egykezes súlyzóval végzett verziót, a súlyt közvetlenül a két lábszáradon végig vezetve. Általában egyből megérzi az illető a far és hátsó comb izmokat.
Csinálj mellé hiperhajlítást is, hogy az alsó háti szakasz több, célzott terhelést kapjon. Így gyorsabban megerősödik.
Nagyon valószínű, hogy nem vagy elég mobil. Továbbá meg lehet rövidülve a combhajlítód illetve gátlás alatt is lehet. Csak úgy ahogy a farizmod is. Így nehéz rá edzeni felhúzással.. A derekad szépen átveszi a hétköznapi életedben a terhelést, úgy ahogy az most is látszik. Illetve, elképzelhető, hogy azért érzed jobban, mert szenved ...
A merev lábas felhúzás pedig nem egyenes lábat jelent hanem enyhén rogyasztott, ám fixen tartottat. Csípőből indítsd a gyakorlatot, a feneked hátra indításával. Jó mélyre engedd le a rudat, alul érezned kell a hajlítót akkor is ha bármi van vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!