Tömegelési időszakban mi az optimális heti testsúlygyarapodás mértéke?
1 kiló 1 hét alatt rengeteg. Ha kezdő vagy,akkor havi 1 kiló kb,de az sem teljesen izom lesz. Szerintem teljesen kezdőként havi 0,75 lehet az,ami úgy szárazon feljöhet (de ez is függ sok dologtól, pl a magasságtól is).
Ha meg már nem kezdő vagy,akkor meg csak te tudhatod,hogy ez előtt milyen ütemben jött föl rád a tömeg.
Heti 3 súlyzós edzés, heti egyszer 60 perces aerob, plusz minimum heti 3 alkalommal 7 perces intenzív kardio ( ennyit bírok jelenleg). Munkahelyen is sokat gyalogolok.
Szerintem olyan nagyon max 2500 kcal ehetek egy nap, de lehet sokat mondok.
Itt a baj, hogy nem tudod, hogy pontosan mennyit eszel és mennyit használsz el. Én pont ezért kezdtem el számolgatni a kalóriákat és a makrókat, mert nem haladtam a tömegeléssel (rám nehezen jön a tömeg). Keresd meg, hogy mi az a kcal mennyiség (Pl. én kezdeném 2000 kalóriával, 1-2 hétig nézném, hogy hogy változik a súlyom, aztán ehhez mérten változtatnék.), aminél nem változik a súlyod. Olyan 1-2 hétig tartsd ott, hogy biztos jó-e, aztán adj hozzá kb 200 kcalt. Azzal meg ugyanígy nézed, hogy mész-e felfelé lassan, vagy nem. Nekem ez jött be.
A ,,kbsaccranagyonmaxminimummegjajjdesokateszekaligeszek" és társai nagyon ritkán jönnek be. Nálam sem volt sikeres, viszont amióta tudom, hogy mennyit eszek, azóta nincs ilyen problémám.
Kellemes ünnepeket!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!