Ha heti 3 teljes testes edzést csinálok, minden alkalomkor változtatni kell a gyakorlatokat?
Például hétfőn: fekvenyomok vízszintesen, bicepsz egykezessel, húzódzkodás, guggolás
Akkor szerdán gondolom más gyakorlatot kell csinálni ugyanarra az izomcsoportra , vagy mehetnek ugyanazok mint hétfőn?
Én némileg változtatom a gyakorlatokat is, a mennyiséget is, és a terhelést is, de nem feltétlenül kell agyonbonyolítani. Szerintem jó, ha kétféle gyakorlat váltakozik egy adott izomcsoportra, és a terhelés is változhat.
Nálam például 1. és 3. nap fekvenyomás van mellre, 2. nap viszont lejtős fekvőtámasz (terhelve). 1. nap jellemzően kisebb terheléssel edzek (10-es szária), 3. nap nagyobbal (5-ös széria).
Én kezdőként ezt a gyakorlatkombinációt csináltam:
1. nap:
Guggolás
Fekvenyomás
Evezés
Bicepsz, tricepsz
2. Nap:
Guggolás
Fekvenyomás/Fej fölé nyomás
Felhúzás
Has
4: Igazából most kezdem el, nem dolgozom nagy súlyokkal még, így még bírom, munkahelyi kondiba járok, itt nincs annyi lehetőség , van egy guggoló keret, fekvenyomópad, kézisúlyzó(10kg max) , meg egy húzódzkodó állvány :D
Jelenleg minden terem zárva, szóval egy ideig jó így, aztán majd március környékén mozgok rendes terembe ha lehet, osztott edzéstervel.
Mindenkitől mást fogsz hallani, de szerintem a legjobb edzésterv kezdőként a Starting Strength vagy az ICF 2.0
Én a Starting Strengthet használtam, ezen az oldalon az ICF elterjedtebb. Kezdőként garantáltan beválik, ha megtanulod helyesen végrehajtani a gyakorlatokat (guggolás, fekvenyomás, felhúzás)
Mindkettő heti 3 teljes testes edzést tartalmaz.
Hmm akkor szerintem csinalj A meg B napot. Ha 2 naponta teljes testet edzel akkor szerintem jobb variálni. Pl
A: fekvenyomás, fűrész oldalemeles, tricepsz, kitörés, vádli
B: húzockodás, vállból nyomás, tolóckodás, bicepsz, guggolás, has
Direkt nem irtam döntött törzsű evezést, t-rudat, felhúzást, merev lábas felhúzást. De ha megy akkor illesz bele mert amúgy fontos gyakorlatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!