Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Otthoni edzés lehet olyan...

Otthoni edzés lehet olyan hatásos mint a konditeremben?

Figyelt kérdés

Mar többször elkezdtem edzeni teremben de valami mindig közbejött, legutóbb ugye a korona ami miatt bezártak a termek. Most szeretném újrakezdeni. 20/L vagyok, amit tudni kell: 55 kg vagyok, 168 cm magas. Alapból nincs rajtam plusz felesleg de szeretnék izmos hasát meg kidolgozott, feszes lábakat meg feneket (van most fenekem elég formás de izmosat szeretnék)

Tehát nem igazán szeretnék terembe menni merthogy ha bérletet csinalok, lehetseges hogy nemsokara ismét bezárhatják őket meg szerintem nem a legjobb most terembe menni annyi ember közé

Ha itthon edzek saját testsúllyal meg gumikkal (nem tudom pontosan hogy nevezik őket), lehet az is annyira hatásos? Mármint lehet szemmel látható eredménye? (Mellette természetesen proteindús meg egészséges táplálkozás)

Vagy csak intenzív tömegeléssel lehet elérni? Célom az izomnövesztésis combon, fenéken, hason

Vélemények? Köszönöm szépen előre is!

2020. nov. 14. 18:03
 1/9 A kérdező kommentje:
(Elnézést az elírásokért, kicsi a billentyűzetem)
2020. nov. 14. 18:04
 2/9 anonim ***** válasza:
91%
Elvileg lehet, gyakorlatilag viszont nehéz a progresszió megvalósítása. Ha súlyokkal edzel, pontosan be tudod állítani, hogy pl. hetente 1,5 százalékkal növeled a terhelést. Látod, hogyan fejlődsz, és azt is, ha esetleg nem. A tapasztalatok ismeretében hamar tudsz korrigálni. Gumiköteleknél, és saját testsúlynál ez ilyen formában nem lehetséges, de ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne fejlődni úgy is. Főleg kezdőként, amikor lényegében mindegy, hogy mit csinálsz, fejlődni fogsz.
2020. nov. 14. 18:46
 3/9 A kérdező kommentje:

Még edzettem anno otthon csak valami nekem mindig közbejött...

Akkor úgy csináltam hogy például a legelején nagyon nehéz volt a gyakorlat, de egy idő után konnyebb volt őket elvégezni és akkor nehezítettem rajtuk

Csak abba kellett hagynom

Köszönöm szépen a választ!

2020. nov. 14. 19:31
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Az elején még lehet, aztán ahogy kezdesz 'kinőni' az otthoni edzésből egyre kevesebb lehetőséged marad ténylegesen izmot építeni konditerem nélkül.

Egyébként ha edzel, akkor eddz mindenre; egy kevés gyúrástól naturálban -főleg nőként - nem lesznek óriási karjaid.

2020. nov. 14. 19:59
 5/9 anonim ***** válasza:
43%
Igen, főleg ha a szabadban végzed.
2020. nov. 14. 20:23
 6/9 anonim ***** válasza:
62%
Igen lehet
2020. nov. 14. 21:35
 7/9 anonim ***** válasza:
43%
Lehet, sőt a bérletet árából minden hónapban vehetsz egy kettlebell súlyt vagy egy-két súlymellényt és azzal elvagy jódarabig.
2020. nov. 15. 12:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha csaj vagy simán. Saját súly, gumiszalag vagy 2 egykezes azt csa. Mindent le lehet edzeni. Férfiként max ha nem akarsz nagy izomtömeget csak "fitt" lenni.. vagy ha rászánsz pár száz ezret.
2020. dec. 1. 21:09
 9/9 anonim válasza:
100%
Ha combot, feneket meg ilyeneket akarsz erősíteni akkor az otthoni edzés szerintem simán felér
2020. dec. 10. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!