Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Számoljátok a növényi fehérjét?

Számoljátok a növényi fehérjét?

Figyelt kérdés
Ha igen, akkor foglalkoztok azzal, hogy minden nap egyetek hüvelyest a búzafélék és olajos magvak mellé?

#fehérje #Komplettálas
2020. szept. 14. 13:39
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Akkor azt mondod, hogy hazugság, hogy hiányzik a hüvelyesekből a tryptophan és a metionin? Vagy az olajos magvakból a lysine és az isoleucin? Vagy a gabonákból a lysine, isoleucin, threonine? Vagy azt állítod, hogy nem számít, hogy ezek hiányoznak, beépül ugyanúgy a növényi fehérje, mint az állati?
2020. szept. 15. 19:15
 22/28 anonim ***** válasza:
Én egy ideje csak eszem a fehérjét és iszom, (nem ge.cire gondolok) viszont nem számolom. Amikor számoltam akkor csak az állatit néztem, ha az elég, akkor a növényivel pláne. Mondjuk többet is vittem be a kelleténél, bár nagy bajom nem lett tőle, csak néha szar volt megenni a húst.
2020. szept. 15. 20:14
 23/28 anonim ***** válasza:
Tripofan a huvelyesekben az egyik legmagasabb, szoval innentol kezdve megkerdojelezhetoek a forrasaid hitelessege...
2020. szept. 16. 06:41
 24/28 anonim ***** válasza:
Mióta nem versenyszerűen sportolok semmit se számolok. Előtte beleszámoltam a növényit is
2020. szept. 16. 07:12
 25/28 A kérdező kommentje:
23. Dehogyis, miről beszélsz? Fuss neki még egyszer.
2020. szept. 16. 08:03
 26/28 anonim ***** válasza:

[link]

Tessék itt a jázmin rizs esszenciális aminosav profilja...

Amúgy az összes tisztességesen megszerkesztett adatbázisban (ez itt a cronometer) szinte minden alap növényi élelmiszerre meglepő, de az alma és még néhány lédús gyümi kivételével, de azok közül is sokban, pl ananász, szinte mindenben megtalálható minden esszenciális aminosav...

Ahogy már említettem, sok esetben 100grammra levetítve 1-1aminosav pusztán nulla egészes értéket képvisel... ezért aztán azok az adatbázisok melyek lustán lettek megszerkesztve nullának minősítik, és már kész is a gyúrós városi legenda, hogy a növényekben nincs meg a teljes amino profil.... de igen megvan.

És ha megfelelő mennyiségű kcalt fogyasztasz változatos növényi étrenden, akkor szinte lehetettlen, hogy ne vinnél be mindent amire szükséged van... ez most nem vegan propaganda, nem akarlak megtéríteni... de igen, ha jó étrendet akarsz, akkor a növényi fehérjét is számold csak bele, mert az is fehérje... ugyan azokból az aminosavakból áll a szervezeted pedig ugyan úgy dolgozza fel őket... pusztán nem ugyan olyan töménységben kapod, mint mondjuk egy marhabélszín esetében.

Jössz itt a tipikus olvassak biológia könyvet marhasággal... na ez az igazi broscience... neked kellene biológia könyveket olvasnod, ugyanis azokban nem írnak ilyen marhaságokat... ezeket a testépítő magazinok és a tápkieg gyártó cégek magazinjai, valamint fizetett reklámarcaik sulykolják az olyanokba, mint te... sokszor áltudományos körítéssel. Fitoprotein meg egyéb hangzatos marhaságokkal.

2020. szept. 17. 10:21
 27/28 anonim ***** válasza:
Előtte pedig arról beszéltem, hogy a növények közül triptofánnt egyik legnagyobb mennyiségben pont a hüvelyesek tartalmazzák, szóval ennek neked kellene mégegyszer nekifutnod, ugyanis rosszul tudsz dolgokat... és égeted magad a butaságoddal... amivel alapjáraton semmi baj nincs... de aki buta és még ragaszkodik is a butaságához... na azt hívják menthetettlennek.
2020. szept. 17. 10:28
 28/28 A kérdező kommentje:
Jó ez korrekt volt
2020. szept. 17. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!