Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ha futopadon le tudom futni a...

Ha futopadon le tudom futni a 2kmert 10perc alatt akkor szabadtéren is?

Figyelt kérdés
2020. szept. 3. 14:58
1 2 3
 1/30 anonim válasza:
Nem biztos. Ez függ a helyszíntől pl.: kerülgetned kell-e embereket, talajviszony, dombok, stb. és az időjárástól is. Szerintem nem nagy melegben egy nem zsúfolt, és jó állapotban lévő (tehát nem kátyús, gazos) futópályán sikerülhet.
2020. szept. 3. 15:07
 2/30 anonim ***** válasza:
Nem feltétlenül. Attól függ az a 10 perc a padon könnyen ment vagy nehezen és, hogy a szabadtér alatt mit értesz..stb.. Ott egy csomó környezeti tényező is közrejátszik, a pálya minősége szintje, a sebességedet sem feltétlenül tudod tartani úgy mint a gépen beállítottat..stb.. Nem lehet ezt így megmondani.
2020. szept. 3. 15:09
 3/30 A kérdező kommentje:
Futopalyat ertek alatt. Sik terulet.
2020. szept. 3. 15:14
 4/30 anonim ***** válasza:
53%

Jaj hagyjuk már ezt a szar dumát:D

Játsszák itt a nagy szakértőt.

Nyilván nem a Mount Everesten oxigénhiányos környezetben akarja teljesíteni.

Idióták.

Egyébként nem, mert a futópad jóval könnyebb, nincs légellenállás se, meg sok más.

2020. szept. 3. 15:37
 5/30 A kérdező kommentje:

Na jo inkabb majd kiprobalom😅

Mert 1kmert 4 perc 50mp alatt futok le

2020. szept. 3. 15:45
 6/30 anonim ***** válasza:
32%

Huh micsoda komoly szakértők vannak itt. Tények úgy írnak 2 km 10 perc alatti lefutásáról mintha a holdraszállásról lenne szó.

Kérdező! Az 5 perc/km tempót nem 2 kilométeren hanem mondjuk egy félmaratonon illik tudni tartani. Ha az megvan akkor már van némi állóképességed.

2020. szept. 3. 15:49
 7/30 anonim ***** válasza:

Ha az 1 km 4:50 alatt megy, nem biztos, hogy 2 km 10 percen belül meglesz. A második 1000 méter sokkal hosszabb, mint az első! :)

Padon valóban "könnyebb" futni, mint pályán, vagy szabadban. Ha valami felméréshez kell, javaslom, hogy ne padon eddz rá, hanem a felméréssel egyező körülmények között. Ahogy írták, más neked tartani a tempót, és más, ha a szalag tartja alattad. Amikor kint futsz a pályán, nem lesz előtted se óra, se távolságmérő (bár ha ismert a kör hossza, legalább becsülni tudod a távot), és ha viszel is egy órát, esetleg telefont, nem jó állandóan azt nézegetni, mert szétesik a mozgásod. Egyszerűbb a padon lepillantani...

Én pl. nagy súllyal futok (95-100 kiló körül, 40 évesen), és azt meg tudtam csinálni, hogy 25 perc alá menjek 5 km-en (ez ugyanaz a tempó, mint 2 km 10 perc alatt), de pl. 1 km-t 3:50 alatt futottam. Tehát az 1 km-em lényegesen gyorsabb volt, mint a tied, de egy hosszabb (igaz, a 2 km-nél lényegesen hosszabb) távon már az 5 percet alig tudtam tartani.

Tehát szerintem az első km-t gyorsítanod kell, hogy talán beférj a 10 perces 2 km-be. Javaslom, hogy nagyobb távon eddz, akár 3-4 km-en, hogy ne legyen véged 2 km-en, legyen tartalék, aminek a kárára tudod fokozni a 2000 métered tempóját.

2020. szept. 3. 15:54
 8/30 anonim ***** válasza:

Egyébként egy 10.000 méteres futásnak 2:30 - 2:35 körüli 1000 méteres részidői szoktak lenni.

Ez az "5 percet maratonon illik tartani, akkor talán van egy kis állóképességed" dumát nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Nem csak Kipchoge-i alkattal szoktak az emberek futni...

2020. szept. 3. 15:56
 9/30 anonim ***** válasza:

8

5 min/km hez nagyon nem kell elit maratonistának lenni. Az kb az a szint amikor már nem kezdő az ember...

2020. szept. 3. 17:33
 10/30 anonim ***** válasza:
Igen. 5min/km már nem a teljesen kezdő szint. A kérdező viszont valószínűleg kezdő, ha ilyen kérdést tesz föl. Az, hogy kihajtja magát a futópadon 2 km-ig nem jelenti azt, hogy ez az általános tempója is és fogja tudni hozni, ha nem pörög alatta a szalag és ezt ő is érzi mert feltette a kérdést. Ha én stabilan hozok egy időt nem fordul meg a fejemben, hogy azt egy kis széltől ne tudnám hozni. Ha viszont azt az időt nagyon rákészülve vagy túlpörgetve vagy a hányást környékezve futom le egy padon, akkor azért én is mérlegelem hogy ez lehet a pályán nem fog menni.
2020. szept. 3. 17:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!