Ha futopadon le tudom futni a 2kmert 10perc alatt akkor szabadtéren is?
Jaj hagyjuk már ezt a szar dumát:D
Játsszák itt a nagy szakértőt.
Nyilván nem a Mount Everesten oxigénhiányos környezetben akarja teljesíteni.
Idióták.
Egyébként nem, mert a futópad jóval könnyebb, nincs légellenállás se, meg sok más.
Na jo inkabb majd kiprobalom😅
Mert 1kmert 4 perc 50mp alatt futok le
Huh micsoda komoly szakértők vannak itt. Tények úgy írnak 2 km 10 perc alatti lefutásáról mintha a holdraszállásról lenne szó.
Kérdező! Az 5 perc/km tempót nem 2 kilométeren hanem mondjuk egy félmaratonon illik tudni tartani. Ha az megvan akkor már van némi állóképességed.
Ha az 1 km 4:50 alatt megy, nem biztos, hogy 2 km 10 percen belül meglesz. A második 1000 méter sokkal hosszabb, mint az első! :)
Padon valóban "könnyebb" futni, mint pályán, vagy szabadban. Ha valami felméréshez kell, javaslom, hogy ne padon eddz rá, hanem a felméréssel egyező körülmények között. Ahogy írták, más neked tartani a tempót, és más, ha a szalag tartja alattad. Amikor kint futsz a pályán, nem lesz előtted se óra, se távolságmérő (bár ha ismert a kör hossza, legalább becsülni tudod a távot), és ha viszel is egy órát, esetleg telefont, nem jó állandóan azt nézegetni, mert szétesik a mozgásod. Egyszerűbb a padon lepillantani...
Én pl. nagy súllyal futok (95-100 kiló körül, 40 évesen), és azt meg tudtam csinálni, hogy 25 perc alá menjek 5 km-en (ez ugyanaz a tempó, mint 2 km 10 perc alatt), de pl. 1 km-t 3:50 alatt futottam. Tehát az 1 km-em lényegesen gyorsabb volt, mint a tied, de egy hosszabb (igaz, a 2 km-nél lényegesen hosszabb) távon már az 5 percet alig tudtam tartani.
Tehát szerintem az első km-t gyorsítanod kell, hogy talán beférj a 10 perces 2 km-be. Javaslom, hogy nagyobb távon eddz, akár 3-4 km-en, hogy ne legyen véged 2 km-en, legyen tartalék, aminek a kárára tudod fokozni a 2000 métered tempóját.
Egyébként egy 10.000 méteres futásnak 2:30 - 2:35 körüli 1000 méteres részidői szoktak lenni.
Ez az "5 percet maratonon illik tartani, akkor talán van egy kis állóképességed" dumát nyugodtan hagyd figyelmen kívül. Nem csak Kipchoge-i alkattal szoktak az emberek futni...
8
5 min/km hez nagyon nem kell elit maratonistának lenni. Az kb az a szint amikor már nem kezdő az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!