Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Ezzel így lehet izomtömeget...

Ezzel így lehet izomtömeget növelni?

Figyelt kérdés

Tehát bár a kérdés szempontjából lényegtelen, de 183 cm vayok és 77kg. Mostanában heti 3-4x edzek. Ez 2 crossfit edzést jelent, egy futást, illetve egy otthoni súlyemelgetést. A kalóriabázis szerint nagyjából napi 2500kcal-t égetek el alapból, és erre megy még a sport. A kalóriabázist arra használom, hogy számoljam, hogy mennyi a napi fehérjebevitelem. Ez mostanában 100g felett van. Ami elméletben ha jól tudom, már nem olyan rossz ahhoz, hogy izmot tudjak növelni. Viszont ha rápillantok a napi kalóriabevitelre, akkor azt látom, hogy kevesebb, mint ami az alapkalória égetésem. Tehát elvileg fogynom kellene.

Ilyenkor a magasabb fehérjebevitel miatt izmot fogok építeni, vagy a kevesebb kalóriabevitel miatt akkor is fogyni fogok, csak kevésbé izomból?

Remélem érthető a kérdésem!

Köszönöm szépen a segítséget

2020. aug. 22. 14:31
 1/2 anonim ***** válasza:
Fogyni fogsz, izomból is
2020. aug. 22. 14:45
 2/2 anonim ***** válasza:

Szerintem sem a leghatékonyabb ha izmot akarsz építeni. Mert ha pl nem is fogynál a fejlődést biztos akadályozod ezzel.

Én tovább emelném a fehérje bevitelt 2g/ testsúlykilógrammra.

És ilyen napi 3000-3300 kalória legyen meg. Annyira nem nehéz összehozni pl fogsz egy 100 grammos diákcsemegét az mindjárt 500 kalória,vagy mogyoróvajas szenya. Sajátgyártosú otthoni turmix, van rá csomó recept neten.

2020. aug. 23. 02:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!