Ezzel így lehet izomtömeget növelni?
Tehát bár a kérdés szempontjából lényegtelen, de 183 cm vayok és 77kg. Mostanában heti 3-4x edzek. Ez 2 crossfit edzést jelent, egy futást, illetve egy otthoni súlyemelgetést. A kalóriabázis szerint nagyjából napi 2500kcal-t égetek el alapból, és erre megy még a sport. A kalóriabázist arra használom, hogy számoljam, hogy mennyi a napi fehérjebevitelem. Ez mostanában 100g felett van. Ami elméletben ha jól tudom, már nem olyan rossz ahhoz, hogy izmot tudjak növelni. Viszont ha rápillantok a napi kalóriabevitelre, akkor azt látom, hogy kevesebb, mint ami az alapkalória égetésem. Tehát elvileg fogynom kellene.
Ilyenkor a magasabb fehérjebevitel miatt izmot fogok építeni, vagy a kevesebb kalóriabevitel miatt akkor is fogyni fogok, csak kevésbé izomból?
Remélem érthető a kérdésem!
Köszönöm szépen a segítséget
Szerintem sem a leghatékonyabb ha izmot akarsz építeni. Mert ha pl nem is fogynál a fejlődést biztos akadályozod ezzel.
Én tovább emelném a fehérje bevitelt 2g/ testsúlykilógrammra.
És ilyen napi 3000-3300 kalória legyen meg. Annyira nem nehéz összehozni pl fogsz egy 100 grammos diákcsemegét az mindjárt 500 kalória,vagy mogyoróvajas szenya. Sajátgyártosú otthoni turmix, van rá csomó recept neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!