Az igaz hogy étkezésenként a szervezetünk egyszerre 25g-nál több fehérjét nem képest megemészteni?
Fitnessz fórumokon sokan mondják ezt, de az interneten nem találtam rá választ hogy igaz amit állítanak, vagy csak hülyeség az egész.
Ha pl. Az ebédem 50gramm fehérjét tartalmaz akkor a szervezetem csak a felét tudja az izomregeneráláshoz felhasználni, a másik fele pedig zsírként raktározza el a szervezetembe?
Tudna valaki ebben segíteni hogy valós-e amit állítanak?
Vannak ilyen feltételezések, viszont a kutatások egyértelmű eredményt nem mutattak ki. Pláne azért, mert vannak emberek, akik pl. intermittent fastingon is elég szép fizikumot tudnak elérni/fentartani.
Ha ez igaz lenne, akkor ők a napi 1-2 étkezésből felhasználnának max. 25-50gram fehérjét, ami szörnyen kevés.
Azt viszont elhiszem, hogy ha pl. egy személy hirtelen étrendet vált, mondjuk napi 5 étkezésről csak 1re, akkor a szervezete egy ideig kvázi pazarol, míg meg nem szokja az új stílust.
Viszont ez a kerek 25g szerintem semmiféle képpen sem lehet egyetemesen igaz, egy 40kgos hölgy biztosan jóval kevesebb fehérjét tud feldolgozni, mint egy 130kgos erősember.
A kutatás ami alapján ezt feltételezték csak gyors felszívódású fehérjét használtak.
Ami egyátalán nem realisztikus a valóvilágra nézve, de a cél persze nem az volt hogy ajánlatot tegyenek az optimális fehérje bevitelre étkezésenként...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!