Tricepsz letolásban mi mennyivel tudtok szabályosan 4x10-et csinálni? A gép mutatta rosszul, vagy mindenkinek ilyan jól megy a gyakorlat szabályosan?
Erre a gyakorlatra gondoltam:
Már kb 5 éve edzek, jelenleg 98-102kg között mozgok. Sokáig nem csináltam kábellel tricepsz letolást, mert már kb 2 éve rájöttem, hogy nem a legjobb gyakorlat, meg már akkor jó volt a mind muscle kapcsolatom a tricepszemmel, amire ezt ajánlani szokták.
Viszont ma ezzel zárta le az edzésem és gondoltam, hogy "Jó lesz a 50kg kezdésnek", kb meg sem éreztem hogy súlyt emeltem, majd ráraktam szépen egyre fejlebb míg a legnagyobb súlyra fel nem raktam, 95kgra.
Mivel az edzés végén voltam, így már kifáradtam, meg a tricepszre előtte szűken tolóckodtam, szóval az sem volt friss de mégis túl könnyűnek éreztem a 95kgot.
Mindent szabályosan, lassan csináltam ahogy a nagy könyv előírja.
Mindenkinek ilyen jól megy ez a gyakorlat? Azért nem használják mert ilyen könnyen megüthető benne a gép és saját testsúlyunk limite?
Vagy a géppel volt valami probléma ami megkönnyítette volna a gyakorlatot, amit nem értenék mert csak egy egyszerű csiga volt plusz súlyok.
(Mert alapból nem vagyok annyira erős. Pl.: Skull crusherben csak 4x8ban 30kgmmal edzek. Tolóckodásban jelenleg csak testsúlyal, ami 100kg kb és ott 4x10-12, overhead dumbbell extensionben meg kb 22,5kgmmal 4x10et)
Komolyan ennyit írtál, csak azért, hogy flexelhess, hogy te 100 kilogrammal tudsz letolni?
Menj guggolni, fekvenyomni aztán azzal flexelj
Lol ez flex egy anoním oldalon, úgy hogy ötleted sincs ki vagyok? Milyen hozadékom származhat belőle?
Nem kifejezetten erős a tricepszem, így nem gondoltam, hogy sok.
Fekve nyomva csak 80kgmmal teszem 4x8ban most, de ott is a maxom 90kg 4x8ban volt karantén előtt., gugolni nagyon nem gugolok.
Szóval nyugi, nem játszom el az erős hím állatot, gyenge vagyok.
Amúgy komolyan kíváncsi vagyok, mert nem tünt elsőre realisztikus számnak és nem tudtam hogy ilyen súlyokat meglehet mozgatni ezzel a gyakorlattal.
Kicsi a mozgáspályája, kb 10 centit mozdítod azt a súlyt. Ezért lehet könnyen ekkora súlyokat mozgatni vele.
Amúgy kezdj el guggolni, az a legjobb gyakorlat lábra, és hidd el, ha abban fejlődsz, mindenben fejlődsz.
Inkább 50 cm szabályosan csinálva a gyakoraltot, de igazából csak azért tette ki hogy ez mennyire normális súly használat, mert engem lesokkal hogy kimaxoltam a gépet és még bővan bírtam volna nagyobb súlyt sorozatban.
Már arra is gondoltam hogy elromlott a gép. :D
De akkor gondolom teljesen átlagos ez a súly ennél a gyakorlatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!