Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Mit tegyek? Már nem tudom

Mit tegyek? Már nem tudom

Figyelt kérdés
Szóval 16 éves fiú vagyok. Szeretnék tömeget növelni, de nem nagyon megy. 55 kilogram vagyok, és 170 centiméter. Célom először a 65kg majd a 70kg lenne. Az lenne a kérdésem, hogy miket egyek, hogy hízzak? Mert próbálok több kalóriát bevinni de sajnos nem veszem észre a hízást. Másik kérdésem az lenne, hogy mellette sportoljak? Futás,erősítés,stb. Csak mert akkor nem fogom ledolgozni amit felszedek? Köszönöm a válaszokat! 16/F

2020. júl. 20. 16:12
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%
Kezdőként a heti 3* teljes testet javasoltam neki. Később, közép haladókent lehet tovább bontani, pl.: alsotest-felső test heti 4 alkalommal, természetesen lebontva a heti sorozatokat is eszerint két felé (mind a lab mind a felsőtest gyakorlatainál). Így a lab és felsotest is 2* kap egy héten de természetesen a volumen ugyanaz mintha 1* edzened, csak lebontva. Így ki tudjuk használni az izom protein szintezist, ami csak 2-3 nap, így ez optimálisabb lesz, naturalkent bizony erre is oda kell figyelni! Utána mehet ugyanezen analógia alapján Push-Pull-leg, vagy más 2-3 napos edzes rendszer, a lényeg hogy a regeneráció mellett a proteinszintezist is figyelembe vegyük. Természetesen szteroid használat mellett is jobb hipertrofiat lehet elérni ezzel a módszerrel, de ha valaki kemény kúrát tol, annak eleve sokkal jobb lesz a proteinszintezise, több fehérje fog alapból beépülni, így az ő fejlődésük eleve gyorsabb, látványosabb lesz. Naturál sportolóknak mindig sokkal több mindenre kell figyelni, hogy ideális fejlődésük legyen és ezt fent is tudjak tartani. Utolsónak; nem a volument tanácsoltam növelni, az ugyanannyi marad, csupán a frekvencia vagyis az edzések gyakorisága lett nagyobb.
2020. júl. 21. 14:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!