Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Utcai harcnál mit kell tenni...

Fa_ember16 kérdése:

Utcai harcnál mit kell tenni ha valakinél kés van?

Figyelt kérdés
2020. júl. 17. 15:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
97%

Szerkesztőknek jelezni kellene, csináljanak egy kuzdosport/harcmuveszet kategóriát.

Mert a nagy tanács így annyiban kimerül, hogy tanulj meg futni :D

Talán ott lennének kompetens emberek, akik adnának tanácsot, milyen úton kell elindulni egy ilyen helyzet kezeléséhez. (akár kés-kés harcban is)

2020. júl. 17. 17:44
 22/28 anonim ***** válasza:
86%
17. Ha teheti, igen. Miért állna bele egy életveszélyes konfliktusba? Simán lehet, hogy rosszul jön ki és így is belehal, és ha ő öli meg a támadót, oké önvédelem, de komolyan vádlottként akarsz tárgyalásra járkálni, mint hogy lenyeld azt a kib.szott egód és elfuss és éld tovább az életed?
2020. júl. 17. 17:45
 23/28 anonim ***** válasza:
83%

Pár ötlet (ha hülyeség, mondjátok) arra az esetre, ha nem opció a futás.

- legfőképpen: éber figyelem mindenkor. Ha csak felmerül a konfliktus esélye (szóváltás, kilökted a poharamat, mit nézel, adj egy mobilt vonatjegyre, stb), azonnal mérd fel a környezetedet: kik, merre helyezkednek el, milyen tereptárgyakat látsz, mi mozdítható, mi nem.

- ha már ott a kés, valami legyen közöttetek. Szórakozóhelyen egy asztal, az utcán egy parkoló kocsi, kuka, akármi. Mozogj, figyelj, ne fagyj le és próbáld te irányítani a koreográfiát. Több támadónál nyilván csökken az esélyed bármire, de még akkor se maradj passzív.

- Ha van nálad extra ruha (pulóver, kabát), vedd le és tekerd a karodra. Pár csúnya vágást megspórolhatsz így, és lehet hogy elakad benne a penge, elejti a támadó a kést. Ha úgy alakul, csavard a fejére, és használd ki azt a néhány pillanatot, amíg megzavarodik, adj neki párat.

2020. júl. 17. 17:48
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudnál. Egy VISELT fegyver elővétele és kibiztosítása idő, gyokorlott lövészeknek is MINIMUM 7 méter kell, hogy elővegyék, kibiztosítsák és leadjanak egy lövést.

2020. júl. 17. 17:50
 25/28 A kérdező kommentje:

#21:lehet hogy tényleg jobb lenne,ha megtudom hogy hol lehet nekik írni,akkor megprópálok írni a fejlesztőknek.

#22: igen,inkább leszek én a "pina" mert lenyelem az egómat minthogy én késeljem meg mondjuk a cigány gyereket. En most csak azért említek cigányokat,mert 1.nálluk töbször van kés. 2. Ha a cigányt ölöm meg,és a családja megtudja hogy én voltam az,akkor kihozzák a nagypapától kezdve a kisbabáig,mindenkit és szarrá késelnek.

#23: szerintem nem mondtál hülyeséget,sőt,nagyon jó tippeket adtál,köszönöm.:)

#24: igen,főleg úgy hogy szerintem amire már észre vennéd a kést,addigra már túl közel lenne a támadó hogy egyáltalán elővedd a fegyvered. Plusz,én magam még nem vagyok 18 úgyhogy még kispisztolyos vizsgára nem mehetek,úgyhogy ha lenne nállam pisztoly és lelőnném a támadót,akkor én lennék szarabb helyzetben.

2020. júl. 17. 18:21
 26/28 anonim ***** válasza:
71%

Mindenhol csak erőszakos válaszok...én csak egy cuki mosollyal elkérném tőle a kést,aztán ha nemet mond marad a Usain Bolt féle 200 m sprint.

Amúgy ez újabb provokatív kérdésként került a testépítés kategóriába?

2020. júl. 17. 22:01
 27/28 anonim ***** válasza:
88%
Feketeöves taekwondos vagyok, de még én is elfutnék. És valamennyi edzőm is ugyanezt tanácsolta. Nincs értelme leállni ilyen helyzetben. Már ha kizárólag önvédelemről van szó. Ha mást kell védeni.. Akkor más a helyzet. Bár ez is fura, mert miért csöppennél csak úgy utcai leszámolásba? Képzetlenül, zöldfülüként ?:D Ha viszont egy látványosan gyengébb emberre mennek rá késsel.. akkor nem olyan bonyolult a helyzet, hiszen nem kell frontálisan támadni. Úgy pikk pakk vége van. Bár nem úgy ahogy az aikido edzéseken, hogy a kézfejét felé nyomva, kicsavarni a kezéből a kést, stb... Menne a franc oda csavargálni. Még ha egy átlag ember nem is tudja fejbe rúgni vagy különféle lágy részeken támadni a másikat erőből.. akkor is oda tud csapni egy-két nagyot... Csak ne a szokásos utcai birkózás legyen belőle, mert az kiegészülve egy bicskával egész kellemetlen eredményeket szülne. Ezért is írják többen, hogy fuss. Mert az ilyen utcai bunyók általában bírkózásba torkollanak. :D A székes, egyéb megoldás sem hülyeség.
2020. júl. 18. 15:54
 28/28 anonim ***** válasza:
0%

Előző mondott valamit...

Hordd a fekete övedet a pizsamádhoz, kb. annyit ér neked.

2020. júl. 18. 17:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!