Hogyan állítasz össze edzéstervet kezdőként?
Rendeltem 2 szerelhető kézisúlyzót,15 kilónyi tárcsa van mind a 2höz.
Van még olyan felszerelés ami feltétlen szükséges?
Nézegettem kezdő edzésterveket a neten de sok gyakorlatot nem értek a nevéről.
Néztem azt is hogy egy héten 3 napot érdemes edzeni,minden nap más izomcsoportra.
Valamilyen tervet tudtok ajánlani amihez elég a kézisúlyzó?
Egy héten 3 napot érdemes edzeni, mindennap teljes testre.
Amelyik gyakorlatnak nem tudod a nevéről hogy mi, keress rá az interneten.
Mindenképp azt ajánlanám, hogy menj le terembe, 1-2 hónap után nem lesz elég a kézisúlyzó.
Jó tervek kezdőknek: ICF 5x5, ICF 2.0, Startingh Strength
Amit az utolsó írt, kezdőként ICF vagy Starting Strength
Én leginkább az ICF 2.0-át ajánlom
Nem csináltál rosszat,csak a sorrenden kellett volna változtatni.A kézisúlyozó is jó,és kell is,de inkább kellett volna kétkezes rúd.Ugyanis azzal mindent meg tudsz csinálni megfelelő terheléssel.Míg kézisúlyozóval macerásabb.Pld guggolni.Előbb fájdul meg a karod,a vállad,mint a combjaid elfáradnának.Egyelőre tanulod a mozgásformákat,és a stabilizátor izmaid,a koncentrációd még nem elég fejlett,hogy pldául fekve nyomj kézisúlyozóval,vagy nyomásokat csinálj,és azt megfelelő pályán mozgasd.Rendes kétkezes rúddal könnyebb,mivel rögzített a mozgás mindkét oldala.Jobban oda tudsz figyelni.
Tehát kellene rúd,és tárcsák.
Kezdetnek vegyél 50-60kg tárcsát,amivel elkezdheted,és egy darabig elég.Aztán majd veszel hozzá még.Legyen többféle.Az 1,25től kezdve 15kg ig,hogy tudj apránként emelni a terhelésen.
És egy összeeszkábált fekpad,2állvány,1húzódzkodó rúd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!