Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Zsírból izom, lehetséges?

Zsírból izom, lehetséges?

Figyelt kérdés

Nem szó szerint értem, hogy a zsír átalakul izommá, hanem tegyük fel hogy valaki edz, viszont nem visz be annyi kalóriát hogy növekedjenek az izmai. Ilyenkor pedig a test a zsírt égeti el, hogy tápanyaghoz jusson, hogy tudja építeni az izmot, amit az edzés során megterhelt. Így pedig csökken a zsír, míg az izomtömeg nő. Tehát lényegében olyan mintha valaki szálkásítana, csak a zsír nem elég, hanem a szervezet felhasználja tápanyagnak, izomépítéshez.

Ez lehetséges? (ha nem, akkor miért nem és mit csinál máshogy a szervezet, mint az én gondolatmenetem?)

2020. júl. 7. 12:50
 1/3 anonim ***** válasza:
57%
Ja, csak kell megfelelő mennyiségű és minőségű fehérje
2020. júl. 7. 13:35
 2/3 anonim ***** válasza:
87%

Nem lehetséges

vagy zsirt használsz el és próbálsz izmokat megtartani, vagy izmokat építsz és marad a sír

2020. júl. 7. 15:44
 3/3 anonim ***** válasza:
Így közvetlenül nem alakul át, az izomszövetet az evéssel bevitt fehérjéből lehet csak gyarapítani. Viszont a zsírt fel tudod használni energiaforrásként. Erősítés után érdemes kardiózni, és a végén vigyél be egy kis gyors szénhidrátot.
2020. júl. 7. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!