Első lábedzésnél fájdalom érzet?
Ilyen informatikus lábaim vannak (eddig elhanyagoltam). Ma kezdtem el lábra edzeni itthon, úgy voltam vele, hogy először csak keveset aztán majd később (pár nap múlva) nehezítek.
Kezdtem fekvőtámasz helyzetben és felváltva a lábaim ugráltam, ebből sokat megcsináltam. Utána 10db kitörést csináltam mindkét lábra felváltva. Ezután éreztem, hogy nagyon beakarnak feszülni az izmok, leginkább elől és hátul a comb és a térd között. Itt kicsit nyújtottam és abba is hagytam, nehogy befeszüljön. Ezután ledőltem pihenni, később mikor felkeltem akkor is éreztem, mintha be akarna feszülni (nem fájt, csak éreztem, hogy ez nem jó). Járkáltam egy kicsit és megint ledőltem pihenni. Most már úgy érzem, hogy elmúlt, de ma nem fogom erőltetni.
Mitől lehetett ez? Hogyan lehetne elkerülni?
Lehet picit megterhelted. Ha ez az első, és nem fájt, csak fura volt, akkor pláne. Szerintem már a következő edzésen lehet nem is lesz ilyen.
Nekem 3 hónap után, amikor újra kinyitottak a termek, elég volt a rúd alá beállnom, ki se emeltem, már be is görcsölt a hajlítóm, pedig nem vagyok az a görcsölős tipus. Következő edzésen meg már semmi gond sem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!