Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Pihenőnap mennyire fontos...

Pihenőnap mennyire fontos tömegelés esetén?

Figyelt kérdés

Tömegnövelő étrend és edzésterv esetén mindenképp kell pihenőnapot tartanom két izomcsoport megedzése között, vagy ez "urban legend"? Igen, utánanéztem ennek testépítéssel foglalkozó oldalakon, de ki ezt, ki azt írta, nem tudok rajta kiigazodni.

Edzhetek-e minden nap?

25/F

2020. jún. 11. 18:29
 1/5 anonim ***** válasza:
80%
Kell
2020. jún. 11. 19:37
 2/5 anonim ***** válasza:
Heti 3-4 edzéssel jobban fogsz fejlődni mint 5-6 edzéssel (ha nem koxolsz)
2020. jún. 12. 07:54
 3/5 anonim ***** válasza:

"Két izomcsoport megedzése között"?

Miért kellene?

Pld edzed a mellizmokat,másnap miért ne edzhetnél a lábadra,majd pihennél pld harmadik nap?

Nemigazán értem a kérdést,de az általad említett oldalt sem.

Vagy van még valami,ami fontos,amit nem említesz,ha ezt irják.

A program egészétől sokminden függ.

2020. júl. 2. 05:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

3.

Igaz, tényleg elég félreérthetően fogalmaztam. Olyan izomcsoportokra értettem, aminek edzésénél részben más izmokat is használunk, pl. mellezésnél, hátazásnál a váll is terhelődik, nekem legalábbis elég rendesen. Vagy az nem számít olyan mértékben?

2020. júl. 2. 12:29
 5/5 anonim ***** válasza:

Értem.De,persze,hogy számít.

Személyfüggő,és programfüggő.

Például:

Hátedzés

Ha olyan programot követsz,amiben rengeteg evező ,húzómozdulat,gyakorlat van,(hátnál nem sok van,ami nem húzó ugye:)

akkor a bicepszeidet elég szép másodlagos terhelés éri.

Nem mindegy a gyakorlat sem.Egy döntött törzsű evezés 4-5sorozat,nagy súllyal,vagy húzódzkodás,nem ugyanugy nyir ki,mint egy lazább izolációs gyakorlat pld lehúzás gépen 4sorozatban.Tehát a regenerációdat is kitolja jobban egy nagy súllyal végzett alapgyakorlat.Természetesen az a másodlagos terhelésre is vonatkozik.Így a következő napon edzheted a bicepszeket,csak észben kell tartani,hogy az intenzitás alacsonyabb kell,hogy legyen,mintha 1napot kihagytál volna a hát és a bicepsz között.

Viszont a gyakorlatban elég nehéz,lehetetlen kivitelezni,hogy a melledet oldául csak tárogatással edzed,nyomások helyett,hogy megkíméld a tricepszeket,és a vállaidat a másodlagos terhelésektől.

Szval a lényeg az,hogy el kell találni azt az edzés mennyiséget,pihenési időt,amiből/,amivel megfelelően tudsz regenerálódni a következő terhelésig.Legyen az másodlagos,vagy direkt terelés.

2020. júl. 2. 12:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!