Ha az edzés meghaladja az 1 órát, az tényleg negatív hatással van a fejlődésre?
Én szeretek sokáig edzeni, 2 óráig eltart a súlyzós edzés, utána még van, hogy lenyomok egy fél órás kardió edzést is.
De egyre több helyen olvasom, hogy nem célszerű 60 perc felé menni
Baromság, heti 3x2 óra, sokkal jobb, mint heti 6x1
Csinálj végig egy jó 2 órás teljes test edzést, alapgyakorlatokkal, nagy súlyokkal, utána még kardiózz is, ha kedved tartja.
Fejlődni fogsz ;)
(Bocs, a negyedik válasz véletlen volt)
Ha viszont halmozódik a fáradság edzésről edzésre akkor már érdemes deloadolni vagy változtatni az edzéstervet.
Nem az a baj, hogy elfáradok. Csak úgy értem, hogy amíg kezdő voltam, egy teljes testes napon guggolás meg fekvenyomás után még tudtam nagy súlyokkal evezni, meg nagy erőbedobással bicepszeztem és keményen csináltam a kiegeket is.
De most már lenyomom a guggolást és a fekvenyomást, utána már alig marad erőm a többire, nem evezek már teljes erőbedobással, inkább csak melltámaszos evezést vagy húzódzkodást csinálok
Változtass programot.
Mégis mire számítottál?
Hogy kezdőként 50 kilókkal guggolsz,30 al evezgetsz,majd később dupla annyival,és egyformán fáradsz el?
Tévedés,ha azt gondolod,hogy haladóként,az erőd mellett a központi idegrendszered is duplára lesz képes.
Ezért kell a nagysúlyos ,összetett gyakorlatokat ilyenkor szépen megosztani.
De pötchölhetsz még vele így is,csak mi értelme,ha a végére himbilimbi hátedzést tudsz csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!