Tényleg ennyire számít a lassú negatív, és pozitív szakaszon a súly 3 mp-es megtartása?
Eddig mindig saját tempóban, egyenletes sebességgel, megtartás nélkül végeztem a gyakorlatokat.
Tegnap kipróbáltam.
Eddig húzódzkodásból 12 ment, de ezzel a technikával csak 5-6.
Minden saját testsúlyos gyakorlatból kb. a fele.
Súlyzónál is jóval kevesebb súllyal tudtam dolgozni, hogy elérjem a kitűzött ismétlésszámot.
Most kicsit elbizonytalanodtam, hogy hogy is kellene végeznem a sorozatokat?
Kivitelezésben, és megmozgatott súlyban irtó sokat számít, de nem jelenti azt, hogy csak így, vagy úgy jó edzeni.
Egy 3 mp-s megtartás, egy sima 1 mp megállítás-újraindítás, és egy "touch 'n go"/pattintás/lendületmegmaradásos ismétlés között ég és föld a különbség, mégis mindegyiknek van/lehet értelme.
Egy sima rövid megállítás a "normál" gyakorlat végrehajtás egy sorozatban.
Egy ennél jelentősen hosszabb megállítás, kisebb súllyal sokat segíthet a technikán, a stabilizáló izmok igénybevételében, a mozdulat megindításában.
De azért az utolsó sorozatokban a pattintó/belecsaló ismétlések sem elvetendők, nagyobb súllyal. (nyilván a biztonságos határon belül, amivel még nem dőlsz össze, sérülsz le, stb.)
Itt ugyan a pozitív szakasz nem szabályos, viszont a negatív szakaszban plusz terhelést tudsz adni a gyakorlathoz.
Ha izomtömegre edzel, érdemes a negatívra és a lassú kivitelezésre figyelni.
Erőemelésnél is, de ott talán a pozitív fontosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!