Túró mint fő fehérjeforrás?
Hello,
Izmosodás céljából szeretnék kicsit több fehérjét és kalóriát bevinni, mint eddig. Utánajártam a dolgoknak, kb. 1.8g-ot ajánlottak testsúlykilogramomnként.
Ha jól tudom a túró teljes értékű fehérje, nagyon szeretem és olcsó is. Járna bármilyen negatív dologgal, ha megennék egy 450 grammos zacskónyit minden nap? Nem para a túl sok tejtermék? A fennmaradó részt pedig húsból és tojásból fedezném.
Hát elvileg a kazein nem olyan jó, lassan szívódik fel, addig konkrétan rothad a gyomrodban a kaja(túró) és elvileg fokozza a gyulladásokat a szervezetben :/
Illetve nem kell 1.8g fehérje, elég 1.5-1.6g
Nem para egyáltalán.Ha nincs valami allergiád,meg ilyesmi.
Nagyon jó kaja a túró,tele caseinnel,ami veri a gyors tejsavót.
Laktat,és tovább tart a hatása is.
Nyugodtan használd,ha birod mindennap.
Én is sűrűn fogyasztom,néha beiktatok szünetet,hogy ne unjam meg.
Flex ne haragduj, de most mellélőttél picit. Attól, hogy lassan szívódik fel még nem rohad a gyomrodban. :D A rostok pl. egyáltalán fel sem szívódnak.
Egyél napi 450g túrót, ha kívánod.
Azért adtam neki is egy pozitívat, mert ahogy olvastam például mikor közvetlen lefekvés előtt eszik valaki túrót, az valóban rohad a gyomorban éjszaka vagyis valami ilyesmi, mivel alvás közben ne memésztünk. Legalábbis ezt olvastam, de akkor köszönöm szépen eszek nagyobb mennyiségben túrót.
Egyébként lenne még egy kérdésem: Hallottam, hogy kb. az emberek 20-30%-a nem emészti megfelelően a tejtermékeket, következtethetek arra, hogy én a 70-80%-ba tartozok azáltal, hogy nem vagyok sem felfújódva, semmi negatív dolgot nem érzek tejtermékek akár nagyobb mennyiségben történő evése után sem? Mert azt sem szeretném, hogy én konkrétan zabálom a túrót, viszont nem emésztem megfelelően, ezért pl. nincs meg a napi fehérje adag, bocsi ha hülye kérdés, várok 1-2 napot, ha nem kapok választ kiteszem ezt mint külön kérdés. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!