Kezdőoldal » Sport, mozgás » Testépítés » Túró mint fő fehérjeforrás?

Túró mint fő fehérjeforrás?

Figyelt kérdés

Hello,

Izmosodás céljából szeretnék kicsit több fehérjét és kalóriát bevinni, mint eddig. Utánajártam a dolgoknak, kb. 1.8g-ot ajánlottak testsúlykilogramomnként.

Ha jól tudom a túró teljes értékű fehérje, nagyon szeretem és olcsó is. Járna bármilyen negatív dologgal, ha megennék egy 450 grammos zacskónyit minden nap? Nem para a túl sok tejtermék? A fennmaradó részt pedig húsból és tojásból fedezném.

2020. máj. 7. 16:52
 1/9 anonim ***** válasza:
34%

Hát elvileg a kazein nem olyan jó, lassan szívódik fel, addig konkrétan rothad a gyomrodban a kaja(túró) és elvileg fokozza a gyulladásokat a szervezetben :/

Illetve nem kell 1.8g fehérje, elég 1.5-1.6g

2020. máj. 7. 17:21
 2/9 anonim ***** válasza:
11%

Nem para egyáltalán.Ha nincs valami allergiád,meg ilyesmi.

Nagyon jó kaja a túró,tele caseinnel,ami veri a gyors tejsavót.

Laktat,és tovább tart a hatása is.

Nyugodtan használd,ha birod mindennap.

Én is sűrűn fogyasztom,néha beiktatok szünetet,hogy ne unjam meg.

2020. máj. 7. 17:24
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Inkább szóját ajánlom helyette. Jobban jársz vele.
2020. máj. 7. 17:52
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Flex ne haragduj, de most mellélőttél picit. Attól, hogy lassan szívódik fel még nem rohad a gyomrodban. :D A rostok pl. egyáltalán fel sem szívódnak.

Egyél napi 450g túrót, ha kívánod.

2020. máj. 8. 08:49
 5/9 anonim ***** válasza:
Én mindig pozitívan veszem mások véleményét, mindenképp utána olvasok a caseinnek :D azért köszi a válaszod :D
2020. máj. 8. 09:06
 6/9 anonim ***** válasza:
65%
Flexi van még hova fejlődni... :D
2020. máj. 8. 10:04
 7/9 A kérdező kommentje:

Azért adtam neki is egy pozitívat, mert ahogy olvastam például mikor közvetlen lefekvés előtt eszik valaki túrót, az valóban rohad a gyomorban éjszaka vagyis valami ilyesmi, mivel alvás közben ne memésztünk. Legalábbis ezt olvastam, de akkor köszönöm szépen eszek nagyobb mennyiségben túrót.

Egyébként lenne még egy kérdésem: Hallottam, hogy kb. az emberek 20-30%-a nem emészti megfelelően a tejtermékeket, következtethetek arra, hogy én a 70-80%-ba tartozok azáltal, hogy nem vagyok sem felfújódva, semmi negatív dolgot nem érzek tejtermékek akár nagyobb mennyiségben történő evése után sem? Mert azt sem szeretném, hogy én konkrétan zabálom a túrót, viszont nem emésztem megfelelően, ezért pl. nincs meg a napi fehérje adag, bocsi ha hülye kérdés, várok 1-2 napot, ha nem kapok választ kiteszem ezt mint külön kérdés. :)

2020. máj. 9. 18:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Nézz még utána, én úgy tudtam az csak a laktátra vonatkozik.
2020. máj. 9. 18:35
 9/9 Arnold277 ***** válasza:
100%
Legjobb fehérje forrás a hús és a tojás! Ezekből próbáld fedezni a napi fehérje szükségletet. Tejtermékekben van zsír is bőven, illetve vizesítenek csöppet.
2020. máj. 26. 21:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!