Milyen fehérjeport vegyek?
A fehérjeporok nem étkezést kiváltók.... Ha fogyni akarsz,akkor valóban magasabb fehérjebevitel kell, de ez nem egyenlő azzal, hogy CSAK fehérje kell. Minden makróra szükség van, fogyás közben is. Plusz a kalóriadeficit.
Látszik, hogy abszolút nem tudod, merre van az arra. Olvasgass még, lehetőleg jó sokat, mielőtt bármit vásárolnál.
Dehogy kell magas feherjebevitel...
1.6g ttkg eleg lehet.
Ha ezt nem tudod szilard kajabol bevinni akkor mehet egy kis feherje ha nem vagy erzekeny akkor tejsavo..ha igen tojas, vegan stb feherje.
Illetve fogyashoz deficit kell, teljesen mindegy mit eszel hisz gondolom nem versenyre keszulsz ;) nalam a dietaban is van pizza,csoki,stb
Fogyáshoz, ha az ember nem akarja felemészteni az izmait, akkor 2-3g/ttkg fehérje kell (és persze mozgás). Ez a szálkásító étrend alapja. Tömegeléshez elég a 1,5g/ttkg, súlytartáshoz az 1g/ttkg.
Kevesebbel is lehet fogyni, csak az elvesztett kilók jelentős mennyisége izom lesz.
Nem vennék a helyedben semmilyet!
Köztudott, hogy a magas fehérjebevitel maradandó súlyos vesekátosodást okoz!
1. Ez egy étrend kiegészítő tehát étkezés helyett nem ajánlom. Az már más tészta ha valamiért nincs nálad kaja de van fehérje és azt megiszod jobb mint a semmi de ne étkezés helyett igyad.
Milyen fehérje legyen? Attól függ. Ha nem vagy laktózérzékeny se vegán akkor csak is Whey. Több tucat publikált kutatás van a témáról és mind kimutatta hogy a leghatásosabb fehérjepor készítmény a tejsavó fehérje (Whey). Természetesen abból is olyat kell venni aminek jó az aminosav táblázata.
7 est teljesen ignorálhatod. Vagy nem tudja miről "beszél" vagy trollkodik. Ha netán nem trollkodna akkor tessék már belinkelni azt a kutatást ami miatt olyan egyértelmű ez az állításod.
5ös el csak annyiban nem értek egyet hogy izolátumot szerintem nem éri meg venni. Mivel sokkal drágábba kerül viszont csak minimálisan lesz kevesebb kalória a termékben. Persze a fehérje is több az izolátumban de én még nem láttam olyan izolátumot így sem ami jobban megérné fehérje vs pénz viszonylatában és az a kis kalória hiány nem éri meg nekem azt a sok pénzt.
3 as és a 4 es vitájában meg én a középutat választanám.
3g fehérjét én se ennék mert csak pénzkidobás mivel nem vagy testépítő és ha egyáltalán van bármiféle változás 2g és 3g/tkg között az olyan minimális és szemmel nem látható hogy megint csak nem éri meg a kidobott pénzt ha nem ebből élsz meg.
Viszont 1.5/1.6 nál én fogyózáskor (nagyobb kalória deficitnél) többet ennék mivel valószínűleg olyan kevés szénhidrátot zsírt eszik ilyenkor az ember hogy a bevitt fehérjédnek egy(nagy) részét is energiaforrásnak fogja felhasználni a szervezeted, tehát nem az izmaidat fogja "építeni".
Persze egy teljesen kezdő még fogyózás közben is ehet akár 1g/tkg fehérjét akkor is fejlődni fog. Tehát végül is egy kezdő az 1.6g/tkg fehérjebevitellel is biztos hogy fejlődni fog.
De én mindenki másnak inkább ajánlanám a 2g/tkg körüli fehérjét mint az 1.6-t mert a publikált kutatások is azt mutatják hogy kalória deficitnél a + fehérje megóvhatja az izmaidat attól hogy "elsorvadjanak" (amíg nem viszed túlzásba a diétát).
Tehát milyen fehérje? Ha nem vagy laktóz érzékeny és vegán akkor Whey. Nézz utána milyen aminosav táblázat számít jónak. És nézz utána a neten vagy a termék dobozán hogy mit ír az aminosav táblázatáról és a makrójáról (fehérje tartalom stb.) az adott termék.
Ja igen és az ár is fontos mert vannak termékek amik között semmilyen minőségi eltérés nincsen viszont árban akár 10 ezer forint eltérés is lehet.
Ja igen és végezetül. Ez egy étrend kiegészítő. Tehát ha képes vagy elegendő fehérjét bevinni kajával akkor lényegében semmi szükséged nincs rá. Én pl most fogyózok de ha nem így lenne az 1.5/1.6 g-t simán be tudnám vinni kajával. Viszont valószínűleg akkor se tenném mert ha jó helyen veszi az ember a fehérjét akkor lényegében olcsóbb a kiegészítő mint maga az étel. Szóval végül is a napi 1 adag nekem spórolás miatt biztos hogy maradni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!